Smuggla inte dvärgar i resväskan!

För då blir uppenbarligen flygplatspersonalen en aning förbittrade. Vilket uppmärksammats utomlands. Själv har jag helt missat det tills nu, och jag blir bra sugen på att se vad det är för program.

Otroligt!

Mina damer och herrar, nu ska ni få ta del av något av en världssensation. Jag var nyss ner på stan och handlade kläder, ja, du läste rätt, kläder. Förvisso spenderade jag inte större pengar, men ändå. Ett par shorts och ett linne, för 200 kronor. Det är ett helt klart överkomligt pris. Så nu behöver jag inte svettas så in i helvete när jag är ute, då jag har burit svarta jeans hela sommaren. Sen kan man ju diskutera om jag inte skulle gjort denna investeringen tidigare, men man får inte glömma att jag avskyr att handla kläder. Det är något med klädbutiker som får min mage att vändas ut och in. Förmodligen för att jag tycker att jag ser bedrövlig ut i alla jag provar. Men nu när det varit så fruktansvärt varmt de senaste dagarna, hade jag inget val.

Hade det inte varit för att jag innerligt avskyr modebloggar
, så hade jag eventuellt lagt upp bilder på mina inköp. Men nu råkar det vara så att jag är så otroligt trött på detta, så jag tänker inte ens avslöja vart jag köpt dem. Så det så.
För som jag nämnt i ett inlägg för ett tag sedan, så är modebloggarna som en farsot som det inte tycks finnas någon hejd på, är det en ung quinna som driver en blogg, så är det i fler fall än hälften så att den beskrivs i någon mån som en mode-blogg. På de mest lästa bloggarna på bloggtoppen till exempel, så har du i princip enbart exempel på vad jag är allergisk mot.

Men tack och lov finns det inget som tvingar mig att läsa skiten.

Nu ska jag genast upphöra med bitterbloggandet,
och fokusera på att dricka lite vatten och försöka få någon svalka, eventuellt i form av ett dopp i älven. Någon som följer med?

Crille

Som inte befinner sig i Lund, trots att min traffic-feed antyder till något så fruktansvärt. Istället sitter han förmodligen i Kalmar trakten och bloggar. Jag höll på att dö av skratt när jag läste hans "topp fem-lista på hur jag bäst skulle jämföra mammas argument med orimliga händelser hämtade från djurriket:"

Det enda jag kan göra nu, är alla falla på knä inför denna bloggandets gud och givetvis bjuda på en ----> länk. <---- så att även ni andra kan ta del av det hela. Det är värt att läsa vartenda litet inlägg den mannen har publicerat. Galning eller Geni, döm själva.

Bilder

Provade digitalkameran som min underbara faster skänkt mig, när jag var ute och badade ikväll.




Vad gör Juckpuck?

Vad gör min gode vän Juckpuck mitt ute i Kalmar sund? Har han inte lärt sig att man inte ska simma med mobilen på sig?

Skit...

3-2 till malmö. Kalmar har fortfarande inte tagit poäng på bortaplan i dessa dubbelmöten. Så surt med tanke på att vi hade 2-1 med 10 minuter kvar. Helsingborg vände och vann också, dubbel otur. HELVETE!... Men 3 pinnar plockar vi mot AIK den 4:e, för då kommer jag besöka skansen! Nu ska jag gå och hoppa i älven. Fast enbart för att svalka mig, och för att jag ska fiska.

Tack och godnatt.

Malmö FF - Kalmar FF

Då var det dags för returen. Som jag var inne på förra veckan, så har Kalmar haft svårt för dessa dubbelmöten. I synnerhet på bortplan, där vi torskat varje bortamatch sedan dubbelmötena startade 2005. Så, om jag var nervös inför den förra matchen, så är jag i upplösningstillstånd idag. Cesar Santin har lämnat, och Kapten Rydström är för ovanlighetens skull avstängd. Inget tyder på att kalmar kommer vinna ikväll. Inget förutom, att inget talar för att de gör det. För på något märkligt sätt känns det som att Kalmar är som bäst, när de egentligen inte borde vara det.

Jag tror på en jämn match, en tuff match, en oavgjord match. 2-2 efter mål av Dauda och David Elm.

Djurgården slår Helsingborg, och aftonbladet hyllar och ställer någon fråga likt "Kommer djurgården slåss om Guldet nu?"

No-life

Jag läste den här artikeln på aftonbladet precis. Jag drabbades av en märklig form av skräckblandad förtjusning. Glad blev jag över att få det bekräftat att det finns folk som verkligen inte kan ha något liv. Att ringa in till SVT för att klaga på att nyhetsankaren har en mustasch är ju helt bissart. Är det så svårt för de som tittar på nyheterna att se den där mustaschen? Har den någon form av hypnotiserande effekt, att människor inte kan koncentrera sig på annat än just hans hårväxt strax söder om näsan.

Nåja, jag hade nog också kunnat ringa in och klaga på en mustasch, i brist på allt annat. Men bara om den satt på en kvinna vill säga. Eller kanske om han skulle haft den som en liten svart fläck under näsan, i kombination med sidbena och tysk brytning.

Men nu var den ju faktiskt helt oskyldig, förvisso ganska ful, men helt oskyldig. Men visst är det skönt att folk har något att klaga på.

Onödigt vetande

Saker du eventuellt vet, eller inte visste om undertecknad.

  • Min kost består nästan uteslutande av äpplen, kycklingvingar, pasta carbonara, pytt i panna med ägg samt nudlar.
  • Jag är sjukt stolt över att komma ifrån Öland, trots att jag egentligen är född i värmland.
  • Jag hejade på IFK Göteborg som barn, och hade en matchtröja signerad av Thomas Ravelli.
  • Jag köper bara sockerfri ketchup
  • De flesta av mina Quinnor har jag funnit på Internet.
  • Jag har telefonfobi
  • Jag kan utan problem fånga en fluga i handen utan att skada den.
  • Jag har ovanligt dåligt minne
  • Jag köper nästan aldrig godis.
  • Det skulle aldrig falla mig in att köpa en läsk.
  • Jag tycker att Coca Cola är vedervärdigt, och kan inte begripa hur folk kan dricka det i sådana kopiösa mängder.
  • Jag lyssnar nästan aldrig på musik, och aldrig på radio. (såvida det inte är sport vill säga)
  • Diktator är mitt drömjobb
  • Jag har gått en kurs i civil olydnad
  • Är det något jag inte vet, så söker jag nästan alltid på wikipedia.
  • Jag dricker en full kanna kaffe varje morgon
  • Jag har varit förälskad i Ariel, från lilla sjöjungfrun.
  • Jag har övervägt att samla allt navel-ludd, och sticka strumpor av det.
  • Jag föraktar mitt eget hår.
  • Jag har inget emot att äta sniglar.
  • Det värsta jag vet, efter coca-cola, är light-drycker.
  • Jag skulle kunna dricka en liter vaniljsås, utan att få avsmak.
  • Jag klär mig nästan alltid i svart, eller i alla fall mörkt.
  • På toaletten har jag inte dassboken, utan istället 15 band ur lexikonet Media, från början på 80-talet.
  • Jag har en diger samling använda batterier.

Time for Some Campaignin'

Helt underbar satir om det stundande valet i Amerikas förenta stater.


En klassiker


Svenska för nybörjare.

Idag har jag roat mig med att försöka lära Malaysiskan att tala Svenska. Med de grundläggande orden och fraserna, som t.ex. hej, hur mår du, jag heter, samt Kalmar FF är det bästa fotbollslaget i världen. Det sistnämnda var givetvis det första vi tog tag i. Riktigt trevligt faktiskt, och sen får jag väl be henne lära mig lite Malajiska. Mina mer eller mindre tappra försök att på egen hand lära mig Mandrarin har dock falerat.

Jag börjar tro att det slagits ett nytt rekord.

Igår hade jag, enligt bloggens egna räknade 36 unika besökare. Det är bland det högsta så här långt! Mycket trevligt.
Igår kväll fick jag fnatt på allt vad internetuppkoppling heter. Inget ville fungera som det skulle, både msn och YM dog titt som tätt, och till slut tackade hela internet för sig och tvärdog. Jahapp, tänkte jag och släpade min berusade kropp till sängen, drog igång Arn - Riket vid vägens slut på ljudbok, och somnade sedan gott.

När jag sedan började vakna till för några timmar sen, kände jag hur gårdagens öl-intag kraftigt påverkade mitt välbefinnande. Som om inte det var nog så var internet fortfarande dött, och det är ju en enorm katastrof för mig. Utan internet blir jag nämligen tokig. I mitt misärabla tillstånd försökte jag med att starta om routern. Det fick dock inte det utfallet jag hade hoppats på, utan ordning blev det först när jag startat om datorn, märkligt nog. Vad felet var har jag således ingen aning om, och tror inte ens min stackars dator kunde begripa det heller.

Om att packa.

Just det här med att packa tycks vara en könsfråga. De quinnor jag talat med angående detta, och de jag själv fått se "in action" tar dagar på sig att packa. Själv packar jag på högst en halvtimme-45 minuter. Då ska det tilläggas att man tar det lungt. För faktum är att man ska ta med sig kläder, hygienartiklar och lite smått och got som mobil-laddare och dylikt. Men hur lång tid tar det egentligen att gå mellan garderoben och resväskan? Visst att man kan få stå där några sekunder och avgöra vilka kläder man ska ha med sig. Men att tillbringa flera dagar till att packa är ju totalt vansinnigt.

Jag börjar tro att just själva grejen med att packa är en kvinnlig komplott, för dem att kunna lösgöra tid, och låtsas vara upptagna. För det kan aldrig  ta mer än en timme att packa ned det man behöver. Hur inneffektiv man än må vara.
Stridssäcken i lumpen packades t.ex. på 5-10 minuter, och då var det verkligen en pärs att få ner allt som reglementet krävde. Så det är något som jag verkligen inte begriper. Så finns det någon kvinna där ute som kan sprida ljus över mysterium, så lämna gärna en kommentar.

Viktor Elm till Heerenveen

Då var det dags för ytterligare en nyckelspelare att lämna Kalmar FF. Även om det blir först efter att allsvenskan är färdigspelad. Viktor Elm går till Heerenveen, en övergång som inte direkt chockar någon, då har redan varit nere i Holland och kollat läget. Det har bara varit en tidsfråga. Problemet med hela den här soppan är att han går som ett bosman-fall, alltså får inte Kalmar några pengar.

Att han går gratis har onekligen retat många. Folk har varit väldigt griniga över hans agerande, och anklagas för att sakna klubbkänsla och dylika smädelser. Jag förstår de åsikterna, med tanke på att Kalmar spelare av tradition tycks vara väldigt lojala mot klubben, förlåt föreningen. Det är bara att se på Henrik Rydström, eller för den delen Cesar Santin. Så när nu vi har en spelare som faktiskt ser till sig själv, före sin arbetsgivare, så blir det ett jävla gnäll.

Visst kan jag erkänna att jag har muttrat lite själv om det där, men det är viktigt att känna till att fotbollspelare inte är slavar. De är inte livegna på något sätt, utan anställda. Föreningen Kalmar FF är deras arbetsgivare. Men kommer då Heerenveen och erbjuder en lön som Kalmar FF aldrig kan matcha, så är han väl inte dummare än att han nappar på det? Kommer det en kille fram till dig och erbjuder dig åtminstone din dubbla lön, säkert mer, för samma arbete skulle du då tacka nej? Även om det skulle innebära att din gamla arbetgivare förlorar kompetens. Givetvis inte. I den bästa av världar kanske, men det är inte den vi lever i.

Hur som helst är detta den näst bästa lösningen
(Bäst hade det ju givetvis varit om han skrivit på ett nytt kontrakt). Nu slipper vi förlora en så pass viktig spelare i vår jakt på SM-Guld. 7 miljoner eller vad det nu var Holländarna nu bjöd, sett i förhållande till de pengarna Kalmar tjänar på att spela hem ett SM-guld, vore en mycket dålig affär. Så det är ju den bästa lösningen, även om det kan vara lite av en chansning. För tar vi inte guldet, så har vi precis tappat en ansenlig summa.

Men visst blir det guld.

En till...

Nu när jag precis fattat hur man lägger in youtube-klipp på bloggen, så får ni helt enkelt leva med att det dyker upp en hel del, under en period.
Detta är nog bland det blondaste jag någonsin har hört.

Där fick vi.

Jag älskar detta klippet, när Sverige och Carl Bildt får höra både det ena och det andra. Det värsta är ju att Kubanen har vissa poänger.

På besök hos psykologen

Nu har jag precis kommit hem från mitt första besök hos psykologen. Det blev lite av en aha-upplevelse. För jag ska göra en totalgenomgång av mina förmågor. Som inlärning, logiskt tänkande, språklig förståelse och dylikt.
Idag var det logiskt tänkande och inlärning som gällde. 3 olika test.

Först ut var inlärningen och minnestest. Han läste upp 10 vanliga svenska ord, sen 10 sekunder efter att han slutat läsa, skulle jag upprepa dessa orden. Första gången klarade jag 4 av ord. Sen fortsatte vi med samma sak, samma ord, 10 gånger. Jag klarade som mest 7 eller 8 ord på en omgång. Men oftast mellan 4-6 ord. Det var helt omöjligt, allt bara snurrade, inget ville fastna när det blev så mycket på samma gång.

Sen kom två övningar med logiskt tänkande, den första med ett antal bilder som jag skulle sätta i rätt ordning, och berätta en vad som händer. Sen en där man fick lägga ut kort som var av olika färg, former och antal i olika kombinationer. Båda dessa gick helt utan problem. Mellan dessa övningarna fick jag dessutom repetera orden som jag haft på inlärningsövningen. Märkligt nog så kom jag ihåg ungefär lika många då, som precis efter.

Så redan nu börjar det komma fram att jag har just inlärningssvårigheter. Alltså, saker och ting går in genom ena örat, och ut genom det andra lika fort. Men det som väl har fastnat sitter kvar. Det är sånt jag känner igen så väl. Folk som känner mig känner nog igen det också, säger de åt mig att göra tre saker, så kommer jag ihåg en av dem. Såvida jag inte skriver upp det, eller påminns på annat vis. Det är ganska skönt att få det bekräftat faktiskt. Jag har ett teflonminne helt enkelt. Vilket kan var väldigt stressande, och jobbigt. Som när man bli tillsagd, klart och tydligt vad man ska göra. Men när personen som sagt till mig har gått iväg, är hälften borta. Då har jag att välja mellan att gå tillbaka och be om att det blir upprepat, eller gissa mig till vad han antagligen sagt. I vilket fall som helst riskerar man att bli idoitförklarad.

Intressant var det i alla fall. Dessvärre ska han på semester, så det blir först i september resten av testerna blir av.


Arn - Riket vid vägens slut



Då provar vi om detta fungerar. Trailern till den nya Arn filmen. Vill ha den 22:a Augusti genast...

Jag bara måste...

...Bjuda på den här länken. Så bra!

Hot fungerar alltid

Det är ju alldeles uppenbart. På lunarbloggen avslöjade jag att jag kunde se vilka som klickar på länken jag har där. Länken går ju givetvis hit. Hittils har 100% av de som läser bloggen tryckt på länken. (jaja, visserligen bara två, varav en av dem besöker bloggen hela tiden) Men faktum är att jag ser när någon besöker bloggen, och vart de är ifrån. (Nåja, Crille är enligt traffic-feeden ifrån Lund, men annars funkar det nog rätt bra) Så med andra ord kan jag ju med uteslutningsmetoden, dels lista ut vilka som läser bloggen, och dels vilka som vägrar trycka på länken. Fullkomligt fenomenalt!

Bloggstress

Gud vad skönt att bloggstress inte tycks drabba män. Men i och med att jag har ständig semester så kanske jag ligger i riskzonen, trots att jag föddes med penis? Fast... Näee...

I en annan del av Norden

Där finns helt andra förutsättningar att knyta till sig bra fotbollsspelare. Jag talar i synnerhet om det där landet som tidigare var fyllt av billig öl och röda korvar. Men nu även allsvenska fotbollspelare. Danmark. FC Köpenhamn har redan värvat allsvenskans bästa offensiva spelare, och nu är dessutom allsvenskan bästa målvakt och en av de bästa försvararna på väg till samma klubb. Vad är det för betyg till Allsvenskan när FC Köpenhamn bara kan gå in och välja och vraka bland våra stjärnor? De måste ju sitta och skratta sig fördärvade på andra sidan sundet. Vi må ha förnedrat dansken 1645, 1658 och 1814. Men nu kommer deras hämd.

Men varför? Det är ju egentligen så enkelt att man nästan blir arg. Skattetrycket naturligtvis. Svenska klubbar kan inte erbjuda lika mycket pengar efter skatt, som danskarna. Skattesatsen de första 3 åren i Danmark, är bara hälften av motsvarande nivå i Sverige. En liknande expertskatt i Sverige skulle kunna jämna ut skillnaderna, och balansen i Norden återupprättas, i alla fall lite.


Sen finns det ju ett svårare problem i att vi inte spelar höst - vår, som ligorna nere på kontinenten. Vilket gör att våra bästa spelare försvinner under sommaren, mitt i den svenska fotbollsäsongen. Men den frågan är mer svårlöst, då det faktiskt kan vara en ganska grym vinter i vårt land. Men å andra sidan, så spelar vi ju redan vår - höst, i synnerhet vartannat år, när det är antingen VM eller EM uppehåll. Problemet blir väl att det skulle bli ett ganska långt uppehåll mitt i säsongen, när vintern tar sitt grepp. Två mindre bra alternativ, frågan är vilket som är minst illa? För fotboll på sommaren är ju absolut bäst!


Jaja, nog om det. Det ser ut att vara fint väder där ute nu, och man kanske borde föra sitt arsle till närmsta brygga och försöka fånga sig middag. Men det är onekligen svårt att få tummer ur.

Jävla strykjärn

Jag plockade upp en skjorta för en stund sedan. Självklart var den ostruken, men jag ville ha den idag. Så var det bara, och då var jag tvungen att stryka. Då sätter jag givetvis strykjärnet över tummen. Så nu luktar det stekt fläsk.
Men frågan är ju hur dum man är då man börjar stryka sin tumme. Men den blev lite slätare, och glansigare. Men främst röd. Så vad jag vill komma fram till är att jag är ett pucko, och jag har strukit en skjorta.

Kalmar vinner som vanligt.

Kalmar FF - Malmö FF

Då var det dags igen. Cesars sista match för Kalmar, mot ett Malmö som harvar i mitten på tabellen, vanlig ordning. Det som stör mig en aning är hur segersäker jag känner mig inför detta mötet. Ett nästan helt ordinarie lag, cesar ska spela sin sista match och förhoppningsvis supertaggad, mot ett skånelag i obalans. Kalmar ska inte kunna tappa poäng under dessa förutsättningar inför ett förhoppningsvis fullsatt fredriksskans. Men det är just detta som gör att jag blir nervös. När till och med de annars så självsäkra MFF:arna trots allt skakar av fruktan. Plötsligt står vi där, med mer att förlora än att vinna. För Malmö FF är trots allt inte IFK Norrköping, som vi kan besegra utan att ens spela någon bra fotboll.

Men jag sätter mitt hopp till att Cesar gör en toppmatch, och att den förmodade storpubliken kan skänka laget massor av energi i en sån här speciell match. Kalmar vinner med 2-1, Cesar och Ingelsten trycker in varsitt mål.

Men jag måste säga att jag tycker sånna här dubbelmöten är lite läskiga. För plötsligt är det dubbelt så stor risk att vi kommer att förlora mot skåningarna den här veckan. Det känns värre än att vi förlorar en match i Maj, och vinner en i oktober. Sen vinner vi första matchen, så vet de andra förmodligen vad de ska ändra på inför nästa match. I alla fall inbildar jag mig att dubbelmöten är svårare, än två utspridda möten.
Men jag har fog för mina rädslor. Mellan 2005-2007 vann vi bara ett möte av sex, i de dubbelmötena som gick av stapeln. Mot Hammarby hemma i fjol. Året innan dubbeltorsk mot de där skadedjuren ifrån Solna, och året innan det 1 poäng hemma mot Elfsborg.

Men visst, i år är ett nytt år. Nya förutsättningar. Varje match lever sitt liv. Men på något märkligt jävla vis är traditionens makt inom fotbollen stor. Så jag tvivlar på att det kan bli en dubbelseger i år heller.

Cesar Santin

Jag måste erkänna att jag varit lite deppig sedan i fredags, då nyheten om Cesars övergång till FC Köpenhamn blev klar. Han har sakta blivit en riktig hjälte i Kalmar, i synnerhet efter att han skrev på ett nytt kontrakt i våras. Att han dessutom väljer att spela en sista match hemma på fredriksskans, trots att Köpenhamn inte alls tyckte att det var en god idé, är helt underbart. Jag hoppas att han får ett avsked av fansen som han aldrig kommer att glömma.

Men något som retar mig är det lilla fåtalet, som börjar gnälla omedelbart. Som att nu har vi sålt guldet, Varför sälja till köpenhamn osv. Men de glömmer ju uppenbarligen bort att Cesar faktiskt skrev på ett nytt kontrakt, trots att han hade kunnat gå gratis i höst. I de villkoren så kan man räkna med att det finns en klausul, som gör att han kunde lämna kalmar om det rätta budet kom. Så med andra ord har vi fått en halv säsong med Cesar i ren bonus, och det ska han ha tack för. Styrelsen kan jag tycka har skött detta på ett ypperligt sätt. Obrigado Cesar!

Sen det här med att vi säljer guldet tror jag inte en sekund på. För finns det en position där vi har alternativ, så är det på cesars position. Hans ersättare köptes ju trots allt in redan i vintras, Sobralense. Sen har Dauoda redan visat att han har ruggig potential, som när han ersatte just Cesar i den senaste matchen mot Racing, 2 mål är inte illa pinkat. Sen vet vi sedan tidigare att Kalmar inte står och faller med en spelare. Även om det råkar vara allsvenskans bästa offensiva spelare, så är jag övertygad om att detta kommer gå bra, och att Cesar får komma hem till Kalmar och hämta en guldmedalj i höst trots allt.

I Molkom

Sitter hemma hos min faster och försöker skriva på deras tangentbord, vilket ibland är lättare sagt än gjort. Så istället för att skriva mig galen, så får ni ta del av fredagkvällen genom att jag lägger upp en som jag stulit från syrrans bilddagbok. Faster mona i förgrunden, och undertecknad i bakgrunden. Sen några glas vin, samt en tom flaska whiskey. Skål! 


Molkom och gyrostallrikar

Imorgon bär det av till min faster och kusin i molkom, syrran och johnny skulle också dit. Så det kommer nog bli kanon! För jag har kommit att tänka på något fruktansvärt, jag har knappt spelat någon fotboll den här sommaren. Det är nästan lite sorgligt om jag ska vara helt ärlig. Men jag får lura ut Erik till något närbeläget fotbollsmål, så att vi rättar till det problemet. Sen kommer jag ju naturligtvis ta med mig mina fiskegrejer. (Förhoppningsvis ska jag väl kunna lösa gäddmete-problemet på något bra sätt också.

Ska bli gött att komma härifrån lite också. Ut ifrån lägenheten, och bort ifrån stan. Även om det blir till ärkehålan Molkom. Jag funderade på att bege mig redan idag, men somnade så sent inatt - och vaknade sent - att jag kände att det var bäst om jag var kvar idag, och göra ett tappert försök att få ordning på min katastrofala dygnsrytm. (dvs. trycka i mig en halv karta av mina sömntabletter och hoppas på åtminstone en placeboeffekt)

Hur som helst, så bjuder nog inte den här dagen på så mycket. Ska eventuellt unna mig en Pizza eller en Kebabrulle ikväll. För varje kväll har jag fått ett sånt läskigt sug efter Fyrkantens gyrostallrik med stark sås. (Så stark att det svider när du skiter dagen efter) Tyvärr råkar Fyrkanten ligga vid centralstationen i Kalmar, så en kebabrulle här nere vid kvarnens får väl vara ett halvdant substitut till de riktiga grejerna. För faktum är att deras gyrostallrik ensamt är en anledning, god som någon, att flytta kalmar.


3-1 borta mot Peking

Tabellen är så vacker

1. Kalmar FF 14 10 2 2 32-11 32p
2. Elfsborg 13 7 4 2 16-4 25p

Skytteligan är precis lika underbar

1. Patrik Ingelsten 9
2. Cesar Santín 8
3. Viktor Elm 7

Allting. Allting, allting är som vanligt, Kalmar bara vinner, hela jävla tiden! Allting. Allting, allting är som vanligt.

Konstig dag

Av någon märklig anledning har jag inte varit bakis idag. Jag vaknade dessutom redan vid 7 på morgonen, helt utvilad. Ett par timmars sömn bara. Jag måste poängtera att gårdagen var fullkomligt galen, men inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt, utan mest på ett jäkligt konstigt sätt. Vissa saker var så konstiga att jag inte ens kommer nämna det i den här bloggen, och då är det ganska illa. Haha.

Imorgon är det dags för Allsvenskan igen, botten mot toppen, IFK Norrköping mot Kalmar FF. Jag har varit bra sugen på att åka dit och se den i Norrköping, men det är så omständigt att resa ner dit tyvärr. Så jag tror nog att jag blir kvar här, och kanske beger mig ner till stan, för att kolla om någon pub behagar att sända matchen. Vilket tyvärr inte är alltför vanligt.

Nu är det dags att laga lite mat tror jag. Men vad?


För tillfället

är jag inte nykter, inte någonstans. En mycket märklig, och rolig kväll har det varit. Jag har bl.a. Träffat Sven-Erik Magnusson, du vet han i sven ingvars, när denna var ute och rastade hunden. Sandra, som var med, sa "hej Sven-ingvar" samtidigt som hon kelade med hans hund. Han svarade "Sven-Erik". Sandra blev lätt irriterad, men jag kan förstå den gamle fylleköraren, då det inte kan vara lätt när folk kallar en Sven-Ingvar. :)

Efter detta blev det stan, där man mötte de mest oväntade människor, som plötsligt bjöd på både det ena och det andra.  Så nu är man inte nykter, inte ens i närheten. Så nu ska jag sova, och förtränga att jag ens författat detta inlägg.

WALL·E

Jag måste bara säga det, att WALL·E förmodligen är den sötaste filmen någonsin. Jag sitter här nu efter att ha sett den sista halvan och är alldeles till mig. Den är så genial, och det är en film som nästan bara består av två repliker, "Wall-E" och "Eva". Men så fin den var. Så himla mysig rakt igen. En söt film. Wow. Jag vet inte ens vad jag ska säga mer än så, saknar ord. Tyvärr får vi svenskar vänta tills den 5 september innan den går på bio här.

Det är en animerad film av Pixar, som handlar om en robot, WALL·E, som ska städa på jorden efter att människorna flytt ut i rymden. Sen en dag kommer det ett rymdskepp och släpper av en annan robot, Eva, som tycks leta efter någonting speciellt.

Sen får ni ta reda på resten själva.

Fiske

Denna dagen har varit slö, som de flesta andra dagarna i mitt liv just nu. Jag vaknade vid 11-tiden, efter att återigen ägnat natten åt att störa Tjejen ifrån Malaysia på jobbet. Det är ju tur att jag faktiskt går och lägger mig, så att det blir något arbete urfört där nere i sydost-asien. Men några timmar efter att jag hade vaknat, återupptog vi chattandet fram till 19-tiden, då klockan var ett på natten hos henne. Får väl känna mig lite skyldig om hon är lite trött imorgon bitti.

Men under den lilla tiden efter att jag vaknat, fick jag någon form av städnoja. Vilket har resulterat i att köket är skinande rent, inte ens ugnen kom undan mitt maniska städande. Som tur är så loggade Malaysiskan in igen, innan det hela gick överstyr och hela lägenhet blivit städad. Men vid 19-tiden begav jag mig ner till älven, för att fiska lite, tänkte att jag äntligen skulle få prova mitt gäddmete-set, och mitt nya mjärde. Mjärdet var dock en extraordinär besvikelse, inte ens en liten skitfisk kände för att besöka fällan.

Som tur var så nappade en pytteliten abbore på mitt metspö
, och fick duga i brist på mört och löja. Då det var dags att prova gäddmetet (eller kanske jätteabborre-metet). Men även här blev jag besviken, då det där förbaskade flötesstoppet inte alls stoppade flötet, vilket ofrånkomligen ledde till att den pyttelilla abboren till slut befann sig på botten, och förmodligen såg allmänt oaptlig ut inför de förbipasserande gammelgäddorna. Shit happens. Jag fick 3 timmar och en solnedgång vid älven, varmt och mysigt i största allmänhet. Jag cyklade dock hem när solen gått ner bakom husen på andra sidan älven, och alla mygghelveten bestämt sig för att titta fram. Förövrigt fick jag en id också, men dom smakar dessvärre bedrövligt. (jag har faktiskt provat) Så denna fick fortsätta simma runt i klarälven och smaka illa.

Förövrigt är det ganska jobbigt att chatta på engelska har jag märkt, för det dyker alltid upp ord som man plötsligt blir osäker på hur det stavas. Man vet i regel hur man säger det, men språk i allmänhet är ju så dumma att orden sällan stavas riktigt som de låter. Det är ett problem jag inte tänkt så mycket på när jag skrivit en vanlig text på engelska, då man har en del tid att tänka efter, och eventuellt slå upp ordet om man är osäker. Chattar man däremot, så blir det genast mycket stressigare, då det sitter någon på andra sidan och väntar på ett välskrivet svar. Så mina chatter med malaysiskan, som förmodligen har samma problem som jag, tar ganska lång tid. Hehe.

Nu håller detta på att spåra ur till ett sånt där långt och jättedrygt inlägg, vilket gör att jag får sätta ner foten och avrunda det hela, samt se på the ring, som råkar gå på femman nu. Ha det godis allesammans!

Timeout

Det här kändisskapet tog ut sin rätt. Jag orkade inte mer, och har tagit en timeout. Det är jag och Björn Gustavsson. Men observera att jag lever och är fullt frisk. (Fysiskt i alla fall) Men efter munkforsresan var jag fruktansvärt seg på söndagen, och sov mer eller mindre till 2 på natten direkt när jag kom hem. Måndagen blev konstig eftersom att jag sovit för mycket, och helt fel. Tisdagens åkomma var ångest, total jätteångest. Jag såg någ ganska skum ut när jag gick till Pekås för att handla, då jag bokstavligt talat försökte skaka bort de idiotiska tankarna genom att ruska på huvudet då och då.

Tänkte att jag skulle lägga mig tidigt igårkväll, tog sömntablett och två sobril vid 22 tiden. Men tiden gick. klockan blev tolv, jag spelade lite för att bli trött. klockan blev 02:11, och någon skriver till mig på Yahoo Messenger. I och med att jag bara har en person på den listan, så anade jag vem det var. Malaysiskan som precis börjat jobba. Jahapp, då var man fast. Vid 3 åt jag kycklingvingar, och vid 5 insåg jag att morfar skulle komma på morgonen, och det var själva anledningen till att jag skulle somna tidigt. Jag inser att jag är ett ärkepucko, och tvingas avsluta diskussionen om varför man aldrig är nöjd med det man har. Jag gick och la mig, åt två sömntabletter och två sobril till och satte igång den nya Narnia filmen, såg klart den och klockan var väl 7 antar jag, sen efter halva Wall-E somnar jag. vid åtta tiden eller nått.

Morfar ringde vid 12, och jag svarar yrvaket. Han berättar att han står där ute. PANIK! Ser mig om i längenheten och inser att det inte är i respektabelt skick, eftersom att jag inte har varit i form att ens logga in på msn så har jag inte heller städat. Men, om jag inte bjuder upp dem på kaffe så kommer jag inte få mig mitt morgonkaffe. Jag måste ha morgonkaffe, annars upphör jag att fungera som människa. Men det var jag beredd att offra, jag drar på mig kläderna snabbt som tusan och rusar ner. Som tur var hade de kaffe på IKEA, en kopp där gjorde i alla fall att jag slapp lägga mig ner och vara halvdöd av abstinensbesvär.

När jag sedan kommit hem, har jag verkligen inte gjort någonting. Jo, diskat lite och gjort varma mackor. Men det är ju sådant man tyvärr måste göra varje dag. Men imorgon ska jag vara piggelin! Då kommer det säkert att bloggas!

Puss och smisk

Greppvänlig Burk



Norrlands Guld 3,5 har lanserat "Den nya tekniken" en "greppvänlig burk"
Men ärligt talat, om man nu inte klarar av att greppa en vanlig ölburk, har man inte druckit för mycket då? :)

Dragspelsstämma.

Det dröjde inte lång tid innan mitt första uppdrag som världstjärna kom. Det är dragspelstämma uppe i munkfors, och mina tjänster har varit efterfrågade. Så det är dags att uppträda där ikväll. Uppträda omåttligt berusad alltså.

Socialförvaltningen

Oh, nu ska han klanka ner på de stackars socialsekreterarna igen, tänker ni. Men nä du! Inte idag. För i regel så klagar man när det inte funkar som det ska, som när det tar två veckor att betala ut bidraget osv. Men sällan när det går som det ska, de är ju faktiskt människor också, därför bör de få ett inlägg som tack för den fina servicen. För nu har ett mindre mirakel skett, jag lämnade in papperna i tisdags, och fick pengarna idag. Det är 3 dagar, och ett nytt personligt rekord för min kära handläggare. Helt makalöst bra! Tack!

Plötsligt sitter jag med pantburkar och några hundralappar i plånboken, när pengarna oväntat trillar in. Jag har inte ens behövt kasta mig över mina konserver med diverse bönor. Men jag antar att världsstjärnor, som undertecknad, har lite förtur på socialförvaltningen. Nästa gång jag kommer dit för att lämna ansökan, så rullas röda mattan ut och samtliga handläggare  står vid sidan och lägger rosenblad framför mina fötter, när jag med stolta steg närmar mig receptionen.

Nobelmiddagen

Inget inbjudningskort än. Fast de kanske inte sänder ut dem förrän kalaset börjar närma sig. Det är ju bara Juli än så länge, och det är först i december som vi får festa med supersmarta fysiker och dylikt. (Jag säger vi, för jag menar ju givetvis att Prinsessan Madeleine ska göra mig sällskap under kvällens begivenheter.)

Man kanske skulle bli muslim. Jag kan komma på flera goda anledningar till varför man ska bli det. Varför man ska konvertera-till-Islam-topp-10. Håll i er.

1. När du är i ett arabland kommer du aldrig mer störas av de skrikande böneutroparna.
2. Socialbidraget ingår i religionen, allmosan.
3. Du kan aldrig bli tjock som muslim i Sverige, då du får svälta i en månad om året. (nåja, i alla fall när Ramadan infaller på sommaren)
4. Om jag väljer att bli martyr, så får jag en hel drös med jungfruar när jag kommer till paradiset. (Eller en skål med vita russin, Vilket förmodligen skulle kännas ganska bittert)
5. Om din fru är otrogen, så kan du få henne stenad. (och då menar jag inte stenad på ett bra sätt)
6. Även om du är född på vintern, så kan du efter några år fira födelsedag på sommaren. Då muslimernas år bara är 354 dagar.
7. Du kan som muslim i förväg tidsbestämma ett äktenskap med en imams välsignelse, till så lite som ett par timmar.
8. Du är som man alltid mer värd än i alla fall hälften av befolkningen.
9. Allt är förutbestämt av gud, så du kan klanta dig hur mycket du vill, då det alltid är guds vilja.
10. Usama bin laden betalar din Flyglicens.

Hybris

Efter att ha varit världsstjärna i ett par timmar under gårdagen drabbades jag av hybris. När tidningar från Togo, Malawi och något arabland länkade till mitt fyllesnackande, kändes det som att; Tjo ho, i'm the king of the world! Allt sådant världsligt som att bry sig om bloggen i någon större utsträckning föll i skymundan, och Kalmars 5-1 seger borta mot Gefle var småpotatis i jämförelse med den stjärnglans som jag själv utstrålade.

Men när jag vaknade imorse och kollade telefonen, samt min mail insåg jag att det varken kommit någon inbjudan till kändisfester eller TV-program. Just nu står mitt enda hopp till att det kommer brevledes, kanske imorgon. Nobelfesten hade varit helt underbar, bara föreställ dig mig lika full på en sådan tillställning. De hade inte ångrat sig, för det kalaset hade nog aldrig varit mer händelserik. Så jag kan ju offentliggöra mitt intresse av att gå på festen. Ifall någon ledamot av nobelkommittén läser detta. Heter det nobelkommittén, heller hittade jag bara på det ordet nu för att det låter bra? Stavade jag ens rätt? Tveksamt.

Men som synes har denna hybris börjat lägga sig. Även om jag nyss lagade mat, spaggeti och köttfärssås. För det är mat för vilken stjärna som helst. Jag får väl helt enkelt nämna att Kalmar FF helt enkelt är sjukt bra just nu, och det förefaller helt omöjligt att stoppa dem. Jag menar, 16 mål på tre matcher, s e x t o n jävla mål. Tråkiga kalmar, my ass. Men inte ens halva serien är spelad, och det är många månader till november. Men räkna med att det kommer badas då också.

"so cute" var förövrigt malaysiskans kommentar till vidoen. Det är tur att de inte förstår svenska där nere i sydostasien. ha ha. :)

IzZzY goes C-Kändis.

Det finns saker som är pinsamma, och det finns saker som är så pinsamma att de helst ska förträngas för alltid. Det sistnämnda ska dock uppenbarligen inte ske då man är i närheten av Crille. Då kan resultatet bli detta. 800 visningar på ett dygn nu. Varför gud? Crille återfinns dock på den här videon, ungefär lika packad.

Intressant är också att en Tidning i Malawi bl.a. länkat till videon
. Nyasa Times, Hur fan går det till?

Gefle - Kalmar

Ikväll drar höstsäsongen igång på allvar. Äntligen! Kalmar går ut som klar serieledare, med samma lag som vi avslutade våren med. Det känns sannerligen jäkligt bra. Även om man inte ska ropa hej förrän tranferfönstret har stängt, mycket kan hända den här månaden när holländare öppnar plånboken.

Men ikväll är det Strömvallen som gäller, en arena som det är märkligt svårt att vinna på. Även om vi bröt trenden när vi besegrade BP där uppe, i svenska-cupen, när ett av svensk fotbolls största fiaskon gick av stapeln. I princip en cup-helg inför ett gäng funktionärer. Men nu är det allsvenskan som gäller, och det går aldrig att känna sig helt säker, vilka man än möter. I synnerhet inte Gefle borta. Men efter 6-1 förnedringen vi utsatte Degerfors för, så är jag en aning hoppfull. Vi behöver bara en bra halvlek för att vinna, det tycker jag att vi visat, bortsett från Göteborgsmatchen givetvis. För när vårt spel kommer igång går det inte att stoppa oss.

2-0 till Kalmar. Ingelsten och Viktor Elm, i början på andra halvlek, säg 49:e och 60:e minuten. Sen kan man bara hoppas på att Ellos förlorar mot Djurgården. Även om jag inte kan påstå att jag unnar stockholmarna en seger, men det är att välja mellan pest eller mildare variant av kolera.


Ja, förresten. Kalmar får åka till Luxemburg den 17:e Juli. Jag är sanslöst sugen på att åka, då det går att flyga ner till de trakterna billigt med ryanair.

Dillskruvar

Fick ett snabbare svar från Kraftfood den här gången. Av samma tjej dessutom. Väldigt kort och koncist;

"Hej! Tack för Ditt e-mail. Estrellas Dillskruvar togs bort v18 2006, på grund av dålig efterfrågan."

Men jag tror fortfarande att det var pga av att de var alldeles för nyttiga för att bära upp Estrellas varumärke. Snart slänger jag iväg ett mail till, och det ska bli intressant om man får svar från samma Quinna återigen!

Idag är jag förövrigt ganska trött. Satt uppe ett bra tag inatt, och chattade med tjej ifrån Malaysia. Lite kuriosa är att Yahoo Messenger är betydligt större där borta än vad msn är. Här hemma har jag aldrig sett någon använda det programmet. Har suttit och skrivit med henne ett tag på facebook, men tidsskillnaden är ganska störande, då hon skriver när hon är på jobbet, vilket innebär att mailen trillar in vid mellan 2-5 på natten. (vilka i sin tur blir otroligt långa, så att det tar sådär en halvtimme att skriva dem) Så när jag suttit och skrivit med henne ett tag, så tänkte jag att jag skull krypa till kojs, och drog igång det sista avsnittet av young indiana jones. Men det slutade med att solen sken när jag val somnade. Sen upp vid 10-tiden, och nu är det grus i mina ögon.

Till min enorma besvikelse insåg jag att mjölken var slut idag. Ingen mjölk till kaffet leder till att andelen koffein-intag per timme sjunker, och i samma takt sjunker själva uppvaknande-takten. Sen blir inte kaffet lika gott, eftersom att jag köper det billigaste skitkaffet den billigaste butiken har att erbjuda, så behövs mjölken för att göra morgon-kaffe-upplevelsen till något i närheten av njutningsfull. Men det är billigt, och KPK-värdet (Koffein per krona) är således högt. Vilket är huvudsaken.


Snart är det dags för lottning av första kvalomgången i Uefa-Cupen. (13:30) Trodde att andra omgången skulle lottas samtidigt, men icke. Så det blev inte riktigt lika intressant som jag hade hoppats på. Utan nu gäller det bara att ta reda på vilket obskyrt litet underutvecklat fotbollands drömmar vi ska krossa, innan den verkliga utmaningen kommer.

IFK Göteborg fick väl en hyfsad lottning. Första omgången fick de ett lag ifrån ett land vars flagga jag inte ens känner igen, och i andra blev det Basel. Vilket får räknas som rätt klockrent, då de kunnat få möta lag som Rangers, Fenerbache och Panathinaikos.