Cityterminalen

Det är platsen där jag befinner mig nu, sitter och dricker en kaffe och spanar ut mot centralstationen.

Den första etappen på resan är snart avklarad.

Har väl inte sovit fullt tillräckligt inatt. Men jag gick och lade mig vid 20 igårkväll, för att vakna upp vid 00:00 igen, snacka om jag var slut då, efter att ha kånkat runt på en stor ryggsäck med en Radio 145 i, plus förstärkningskläder och dylikt. Sen den jävla ryggsäcken som man får i Hemvärnet är ju värdelös, man får bära allt på axlarna, och ingenting på höfter. Det var så att jag längtade efter stridsäck 2000.

Sen blev det väl någon timmes sömn på bussen, mellan Västerås och sthlm, men inte mycket mer än det.
Jag lyckades springa på en djurgårdare nu när jag klev av bussen, så vi har gått runt här och snackat, fotboll i synnerhet. Ganska trevligt faktiskt, den röda halsduken drar liksom åt sig människor, och nästan på egen hand skapar kontakt. Borde ha den oftare, man slipper oftast vara ensam med en sådan på sig.

Nu ska jag dricka upp mitt Kaffe, ta en ciggarutt och invänta färden söderut. Härligt!

Nanne blir kvar, läääänge!

31 december 2013 går Nanne Bergstrands nya kontrakt ut, och det var det som presskonferensen handlade om igår. Mycket trevliga nyheter, även om man kanske hade hoppats på något mer spektakulärt. Men ändock "En viktigt pusselbit i föreningens långsiktiga satsning". En mycket viktig sådan till och med. Alla vet vi väl vid det här laget att Nanne kan åstakomma mirakel!

Man får inte glömma att kalmar år 2000 slogs för sin existens i superettan, och var ett Lantz-mål ifrån att åka ur mot Sylvia. Du vet, det där norrköpingslaget som spelade i ett industriområde, och hade sina TV-Kameror i något som mer liknade ett älgtorn.

2000 var också det året jag blev fast i det röd-vita träsket, efter Cup förlusten mot GAIS, med 3-2 missade jag inte en enda hemma match, fram till den helt avgörande hemma matchen mot halmstad 2002 i allsvenskan, då vi förlorade med 5-0. Då befann jag mig någonstans utanför Hua Hin, på Thailands ostkust. 

1997 spelade Kalmar i Division 2, och vann denna.

1998 kom Nanne för första gången som tränare, och det blev en rak väg mot toppen. Division 1 averkades, och kalmar lyfte till 1999 års upplaga av allsvenskan. Vi var i serieledning en omgång, sen tog Nanne beslutet att lämna föreningen för Helsningborg, mitt under säsongen. Kalmar dalade igenom tabellen, och hamnade till slut på kvalplats. Ett kval vi förlorade mot det förbannade grönsvarta Göteborgslaget, GAIS. Ständigt detta GAIS.

Efter detta tog jag alltså vid.

2003, kom Nanne tillbaka till kalmar, och resten är en framgångssaga!
2004 - Femma
2005 - Trea
2006 - Femma
2007 - Minst trea och Cup-Guld

Ekonomin är strålande, efter Ari pengarna. Ny arena på gång, förhoppningsvis klar mars 2009. UEFA-Cup spel Nästa år, eventuellt Royal League nu i vinter. Vi är med i Guldracet i sista omgången, för första gången någonsin. Jag vill påstå att det till stor del är Nannes förtjänst. Men även föreningen, som valt att jobba långsiktigt. Aldrig sätta för höga krav, så att vi kunnat förlora med 5-0 två matcher i rad, utan att det blir någon överdriven press på laget.

Underbara Kalmar ! Åren fram till 1:a Januari 2014 kan bli bli helt underbara. Nanne själv tror att vi har tagit ett Guld innan dess, och Nanne blåser aldrig upp orimliga förhoppningar. Min slutsats blir således att om förväntingarna är Guld, så kommer det överträffas med råge. Succé i Europa år efter år kanske ? Om ganska exakt ett år, vet vi mer om den saken. Vi ska inte glömma att Nanne tränade det senaste svenska laget i Champions League, efter att ha slagit ut självaste Inter i kvalet. MOT EUROPA! 

90 minuter kvar

Då går presskonferensen av stapeln. Dauda blev klar igårkväll, och det kan således inte vara det vi får reda på 13:00.

Kan det vara FC Smålandia som presenteras, en sammanslagning mellan Kalmar FF, Kalmar AIK och Öster. Den nya arenan har blivit för dyr att placera i kalmar, och Emmaboda blir den nya småländska fotbollshuvudstaden, i och med sitt strategiska läge mellan Växjö och Kalmar.

Eller mer sannolikt, en ny huvudsponsor ?
Jag har en känsla av att Fanerdun kan behöva marknadsföra sig själva lite mer nu i samband med att de snart ska slå upp portarna. Fanerdun Arena, och dem som ny huvudsponsor, nu när det står klart att kalmar kommer att visa upp sig ute i Europa, i och med Uefa-cupen, eller om ett mirakel sker, Champions league. Vore väl trots allt en bra deal för båda parter, med tanke på att det finns miljarder bakom.

Fast det är ju enbart spekulationer, och förmodligen blir man besviken, då det istället visar sig att Kalmar istället presenterar en ny vaktmästare.

Faktiskt bara 77 minuter kvar nu.

Nyfiken

Vad handlar detta om?

Blir mycket, mycket nyfiken nu. Riskkapitalbolag ? Nanne skriver livstidskontrakt ? Är Dauda klar ? Går kineserna in och pumpar miljarden i nya Real Kalmar ? 13:00 imorgon vet vi.

Kanske inte helt hopplöst!

Surfade i vanlig ording runt på olika bloggar, hemsidor och ja, allt som kan förknippas med Kalmar FF. På Dom där två's blogg insåg jag att det finns en strimma av hopp. En strimma som blir till klarblå sommarhimmel fylld av ljus för mitt KFF-hjärta. Där nämner han premiäromgången, som i fråga om vilka som möter vilka, är identisk med söndagens. BP slog djurgården med 1-0, Trelleborg kryssade mot IFK Göteborg. Vårt underbara Kalmar åkte till råsund och inkasserade säsongens första möjliga 3-poängare, i och med 1-0. Repris tack!

Jag noterade även till att ingen, ifrån det enda lag som placerat sig topp-5 FYRA år i rad, dubbel-jagande kalmar var tillräckligt bra, för att få åka upp till Fotbollsgalan och ta emot något pris. Vi får hoppas att de nyktrar till i juryn, och åtminstone Nominerar Nanne som bästa tränare, samt att Rasmus Elm får MINST en nominering för årets mål.

Men det är väl att hoppas på för mycket, mitt tips är att Siggi, Rehn, Svennis och Norling (Enbart för att han är 08, och nästan nådde toppen i år) får nomineringarna. I årets mål så blir det den där, som försökte sig på ett misslyckat inlägg, vars namn jag inte kan stava till, men låter ungefär VASKES. Sen lyckas de nog trycka in resten stockholmslirare.

Men det som egentligen gjorde ondast i mina ögon är hur i H-vete Ljungberg och Isaksson kunde bli nominerade, jag menar, vad har de gjort i år ? Förutom att ha legat skadade. Byt Ljungberg mot Kim, Isaksson mot vem fan som helst. Hugosson i Gefle kanske. Fast nej, just det ja, Gävle ligger ju inte i Stockholm. Sen Henrik Larsson. Finns det någon som i ärlighetens namn kan påstå att han har uträttat särskilt mycket? Har den smygsupande juryn glömt bort Cesar? Eller ja, det finns väl anfallare i vilket allsvenskt lag som helst i princip som gjort likvärdig eller bättre säsong än just Henke Larsson. Fast ja, han lirade ju ett par matcher i Premier League i våras. Han är ju Henrik Larsson, och vad vore väl en gala utan alla gamla hjältar. Detsamma bör väl gälla för freddie också. Kunde de inte bara hitta på ett pris åt de stackarna, istället för att låta dem ta upp plats på andra kvalitets-spelares bekostnad?

Fest på söndag i vilket fall som helst. Dags att verkligen hylla våra Röda Hjältar, oavsett om det blir en tredje plats och 10-0 förlust på AIK, eller om det blir storseger och allsvenskt Guld. Förövrigt, blir det guld, så blir det bad på larmtorget, se det som ett löfte!


Festen som dog innan den börjat

0-1 och 1-2. Ett tveksamt mål och en brasseflopps-revansch.

AIK lade sig inte. Halmstad såg till att skapa spänning, i 30 minuter i alla fall.

Det lustiga är att, för ett par omgångar sen, så förlorade topplagen poäng i var och varannan match, medans det idag är stört omöjligt att rycka, för något av de tre topplagen.

För att det ska bli guldfest, måste inget mindre än ett mirakel ske på söndag. Både djurgården och Göteborg måste tappa poäng mot de två sämst placerade lagen, varav det ena redan siktat in sig på spel i superettan nästa år. DIF-BP och IFK Göteborg - Trelleborg.

Jag kan inte komma på mycket som skulle tala för Kalmar i sista omgången. Men, chansen finns självklart där, för faktum är att djurgården och göteborg måste vinna för att ta guldet, det är förutsättningen.

IFK Göteborg imponerade inte i senaste matchen, de möter nu ett trellborg, som helst vill ha en pinne med sig, för att helt och hållet garantera den allsvenska platsen. De kommer inte vika ned sig. Alexandersson fortfarande skadad. Adam Johansson avstängd.

Djurgården måste gå in för att vinna med minst 6-0 mot BP, full fart framåt. Det bör ju passa BP alldeles ypperligt, som kan kontra ihjäl Djurgårdens gulddrömmar. Härföraren Arneng är dessutom avstängd nu i sista matchen.

Det kan fortfarande gå. Men det var trots allt i den här omgången, de lagen skulle tappa poäng. I alla fall ett av dem, för att kalmar ännu skulle ha en realistisk chans på guldet. Nu finns chansen där, men den är inte särskilt realistisk längre. Det enda vi kan göra, är att skjuta hem 3 poäng nu på söndag, och Louise, du får be din gud om ett mirakel, Så sjunger jag på skansen!

Så vackert

Lyckades skapa två filmsnuttar och ett fåtal bilder på trippen. Här och här finns filmsnuttarna.


image3

En polis-husbil vill jag ha i julklapp !

image4

Helt fullt på puben, på Fridhemsplan
image5

Är ganska full, och belåten.
image6

Polisen var ju givetvis där, och höll koll på oss hulliganer!

image7

De fick förstärkning, dock inte av en polis-husbil. :(


image8

Blev inte många matchbilder, av förklarliga skäl. Men här ser man hur funktionärerna får agera stängsel, då det riktiga brakat ihop.


Luktar skit?

Näe, det är guldet som osar, från alla håll. Nu är det verkligen nära. Så nära att man nästan kan börja tro att det är möjligt på allvar.

Jag vet inte vad jag ska skriva om dagen egentligen. Den var bara så klockren.

Kanske ska jag nämna att två bengaler tändes på kalmar läktaren. en tant fördes bort av vakterna. Samt att staketet vid läktaren rasade, så kalmar supportrarna föll in på planen. Rydström gjorde mål. Hamburgaren såg ut som en hamburgare på centralstation i sthlm. eller vänta nu ?

Sa jag verkligen att Henrik rydström gjorde mål ? ja, det gjorde jag minsann. ETT SPELMÅL. Mål nr 2 för hans del. Jag och några andra försökte snabbt fundera ut när han senast gjorde två mål på en säsong senast. Pojklaget kom vi snabbt fram till. Vilket säkert är helt felaktigt, men förringar inte poängen. RYDSTRÖM gjorde MÅL!

Nu sitter jag på cityterminalen.  Inte särskilt taggad, utan enbart trött. Men med ett leende på mina läppa som det inte går att ta miste på.

Mer kommer säkert sen då jag är hemma igen. :)

Mycket bra!

Här följer ett exemplariskt farväl:

| Ithiel | S P | What to do? säger (21:59):

nu ska jag gå och göra annat än att snacka med en langare

 | Ithiel | S P | What to do? säger (21:59):

krams på're


IzZzY | De kallar mig Nensen säger (22:00):

haha, det låter vettigt..

Kram kram

IzZzY | De kallar mig Nensen säger (22:00):

(fast det heter skattebefriad alkoholdistrubitör)


 | Ithiel | S P | What to do? säger (22:02):

ok.... nu lämnar jag dig här o, du store skattebefriade alkoholdistrubitör, för att uttöva andra sysslor, av vilken ingen kan bli lika betydelsefull som att få tala med dig o,du store.


IzZzY | De kallar mig Nensen säger (22:02):

Mycket bättre !


Hemma igen

Natten till idag var fruktansvärd.

Vid ca 04:20-04:30 vaknade jag av att jag hade en obehaglig känsla, av att någon var inne i rummet, som iaktog mig. När jag sedan ska vrida på huvudet för att undersöka vad det är, så är det någonting som trycker ner mig över mina skuldror, och jag blir helt förlamad.

Jag kämpar med alla krafter jag har, för att röra mig, men det går inte, och paniken växer för varje sekund. Jag är livrädd, och det enda jag vill är att försöka komma åt min bärbara, så att jag får lite ljus i rummet. Men jag når den inte. Jag har ingen som helst kontroll över min kropp. Men tillslut är det som att jag kan försöka röra lite på mina fingrar, men det hjälper föga.

Jag börjar försöka gunga mig fram och tillbaka i sidled, för att kunna vända mig om, och se vad det är som händer. Men kroppen svarar inte. Jag kämpar för allt jag är värd i kanske 5-6 minuter, med att återta kontrollen av min kropp. Tillslut kan jag få armen att fungera, och jag kan få datorn tillbaka ur sitt viloläge, och den började lysa upp rummet lite i alla fall.

Jag lägger datorn i knät, och börjar skriva av mig lite på lunarstorm. Fortfarande med paniken nära. Även om det värsta börjar lägga sig då, när jag fått mina krafter tillbaka. Men jag vågar inte stiga upp ur sängen, även om jag verkligen vill. Efter kanske 20 minuters kämpande för att åtminstone våga gå på toaletten så kommer jag upp, tänder varenda lampa i hela lägenheten. Gör det jag ska. Drar igång en film, som kan ligga och spela i bakgrunden, så försöker jag sova en stund.


Men det går ju inte allt för bra, i och med att jag är alldeles för vettskrämd för att sova. Så jag är fullt vaken när Helena ringer, eftersom att hon läst min lunar-blogg om min upplevelse. Hon har väl också märkt av lite av det kusliga, i min lägenhet tidigare.

Nu försöker jag ta mig samman. Men problemet är att jag tyvärr inte kan intala mig själv att det var en mardröm. För jag har ännu inte vaknat ifrån den.
Jag kan inte intala mig att det kunde vara någon eventuell fylle-dilerium, eftersom att jag var fullkomligt nykter.

Jag bara hoppas på att det inte har hänt någon någonting, att det skulle vara något form av tecken.

Näe, nu ska jag dricka upp det sista av kaffet, och försöka förbereda mig för dagen. Tack och hej..


Oslo 3 - Kallt golv i Oslos pakistan-kvarter

Där befinner jag mig just nu, allmänt förvirrad. Vad hände igår, och hur kom jag hit? okej, jag kommer ju ihåg mycket, men å andra sidan kommer jag ju inte ihåg om det är något jag inte kommer ihåg. liksom.

Mitt vin sätter sig på varje hjärncell, och världen snurrar än. ;)


oslo 2

okej, jag har kommit över den värsta ångesten, efter att kortet åts upp.

Nu blir det en obeskrivlig fylla! tack och hej

Oslo!

Det blir avfärd mot oslo nu idag. Ska iväg och undersöka hur Crille lever, i vårt oljedränkta grannland. Ska bli spännande, bara ett dygn, men som tur var så kostar det ju inte särskilt mycket att resa dit bort. Sen respengarna tjänar jag ju dessutom in på försäljning av en viss vara, som jag gjort till min speciallitet.

Haha, förövrigt visade SVT ett barnprogram som tilltalade mig. Ett smidigt sätt att tillverka starksprit, då man är strandsatt på en öde ö. Dock så var vatten vad som destillerades, men lite modifikationer som längre avstånd ifrån elden, och något alkoholhaltigare, så har man plötsligt en "fältbrännare" varför fick vi inte lära oss det i Lumpen ? Förbannade försvarsmakt.


Folköl

Ja, har jag räknat rätt, så har min ölsats blivit till folköl nu i alla fall.. Men på väg uppåt i styrkan. ca 6% räknar jag med när den jäst klart första gången. Men efter det så kommer det hela jäsa en gång till, på flaska, så det blir nog både någon procent till, och mer kolsyrat.

smakade av det nyss, väldigt avslagen och rumstempererad, ungeför som när man skulle dricka slumpen ur en ölburk, dagen efter en fest. Dock utan saliv. Men det verkar jävligt lovande faktiskt, då jag fantiserat fram lite kolsyra, och föreställt mig att den var 15 grader kallare, så smakade det bra. 2 veckor kvar till det är helt klart. Som av en händelse lagom till AIK hemma. Perfekt!

Vinet är nog färdigjäst imorgon också, så om tre dagar är det klart att förtäras! Men smakar nog betydligt bättre om ett par veckor, även det av en händelse, lagom till AIK hemma.

Har skaffat mig en "kapsyl-påsättar-apparat" som jag tycker är jätterolig att leka med. Så jag dricker upp en vinflaska, enbart för att få fylla på, och fästa en ny kapsyl därpå igen.

Det gäller att vara lättroad, så att man inte förgås i denna grymma värld.

Nobels fredspris går till....
... Al Gore och någon klimatorganisation.

Norrmannen talar så rent och tydligt att det inte är några problem att tyda vad han säger.. Tänk om alla norrmän kunde följa hans exempel.

Rödeby

Läste den här artikeln och började reflektera lite kring vad lagen säger om detta moraliska dillemma, samtidigt som jag kom ihåg en speciell paragraf i brottbalken, som vi inte fick säga högt. Excess - Brottsbalken ( BrB 24:5 )

" Har någon i fall som avses i paragraf 1-4 gjort större våld eller svårare skada än i varje fall är medgivet, skall han likväl ej dömas till ansvar, om omständigheterna vara sådana att han svårligen kunde besinna sig. Finnes gärningen brottslig, dömes han till lindrigare straff än för brottet annars är stadgat.

Om någon i en nödvärnssituation använt större våld eller orsakat svårare skada än som är medgivet kan excess tillämpas. Detta innebär straffnedsättning eller straff frihet. För att ansvarsfrihet skall inträda skall omständigheterna vara sådana att den angripne svårligen kunde besinna sig.


Vid avgörande av fråga om ansvarsfrihet kan inte bara farans storlek eller överhängande beskaffenhet utan även andra omständigheter, såsom att angreppet skett plötsligt eller på ett oväntat sätt komma i betraktande. Även rent individuella egenskaper hos den angripne såsom lättskrämdhet, nervositet, psykisk och fysiskstyrka kan beaktas vid bedömandet av excessen. Domstolen har att beakta hur situationen med hänsyn till den angripnes personliga förutsättningar tett sig för honom och med ledning härav avgöra om han bör befrias från straff."

Det skulle ju kunna vara ett helt ypperligt tillfälle att prova den här lagen. För i texten i aftonbladet framgår att "16-åringen som nu är skottskadad var känd hos polisen. I maj dömdes han för grov stöld, olovlig körning och smitning från en trafikolycka."
När det också framgår att "Klockan halv två på natten stod sex ungdomar på familjens gårdsplan. Några av dem var beväpnade med påkar" Samt hotade att döda den 19 årige, förståndshandikappade mannen.

Då står det väl klart att det är en tämligen grovt kriminell 16 åring som tillsammans med 5 andra står beväpnade på deras tomt och hotar att ta pojkens liv.

I Nödvärn Brottsbalken ( BrB 24:1 ) står bl.a. följande:
"Gärning som någon begår i nödvärn skall icke medföra ansvar.

I nödvärn handlar den som söker:


-Avvärja ett påbörjat eller överhängande angrepp på person eller egendom.
-Betvinga den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtages på bar gärning.
-Hindrar någon att olovligen intränga i rum, hus, gård eller fartyg, eller från rum, hus, gård eller fartyg avlägsna någon, som inträngt olovligen eller om det är en bostad, eljest vägrar att på tillsägelse lämna denna.

Allt såvitt ej handlingen med hänsyn till angreppets beskaffenhet och det angripnas betydelse är uppenbart oförsvarligt.

Man kan indela de fall då man får använda nödvärn i fem olika typsituationer.

1. Avvärja ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person.

- Ärekränkning genom fysisk påverkan ( våld är ej nödvändigt ).
- Våld eller hot om våld mot person ( misshandel eller betvingande ).
- Våld eller hot om våld riktat mot annans person.


4. Hindra någon att olovligen intränga i rum, hus, gård eller fartyg.

Detta gäller alla slag av olovliga intränganden i angivna platser. Till gård räknas även trädgård och området närmst aktuell byggnad. Brandplats, upplag etc.


5. Från rum, hus, gård eller fartyg avlägsna någon som inträngt olovligen eller om det är en bostad, eljest vägrar att på tillsägelse lämna denna.

(....)

Nödvärnsrätten begränsas av att den ej får vara uppenbart oförsvarlig. Den får vägas mot det intresse som är hotat av angreppet. Nödvärnshandlingen får inte stå i uppenbart missförhållande till den skada som hotar genom angreppet." Här finns den fullständiga lagtexten.

Dels så är pojkarna olovligen på mannens tomt, samtidigt som de hotar mannens son med dödligt våld. Mannen får ta över sonens nödvärnsrätt, enligt texten ovan.
Dock så är det inte nog för att Mannen ska kunna gå fri, bara på nödvärnsrättet, då det formodligen är uppenbart oförsvarligt, att skjuta två pojkar med en hagelbössa. Men det är då excess kommer in i bilden, och möjligen kan fria mannen, eller i alla fall sänka hans straff.

För hans situation måste ju nästan varit ohållbar, med tanke på att han anmält dessa flera gånger innan, utan att det har hänt någonting alls, och trakasserierna bara fortgått.

Om man försöker sätta sig in i hans situation, så kan jag bara tänka mig att man bara vill att det ska få ta slut helt enkelt. På ett eller annat sätt. Upperbarligen så går det inte att få hjälp av polisen, och när de nu står där ute, beväpnade med påkar, så väljer han att skjuta, i en sista desperat handling. Jag hade säkert gjort detsamma.

Jag tycker att det vore väldigt underligt om han döms för mord, med tanke på bakgrunden till brottet. För jag kan inte tänka mig annat än att han Svårligen kunde besinna sig.

Med tanke på att jag under min väktarutbildning fick reda på lite om det här, och han som var lärare, hade jobbat som ordningsvakt under en skolavslutnings-festival i stockholm. Där hade det blivit bråk, och han stod ensam och skulle mota en hel drös med fulla och upprörda ungdomar. Tumult uppstod, och en kille ligger ligger under, där han står, och tar ett kraftigt tag om pungen på honom. Hans första reaktion var att stampa till killen som ligger där. Han krossar skallen på killen som ligger där. Ordningsvakten anmäls givetvis för övervåld.
Killen får genomgå en mängd operationer för att återställa sitt ansikte, under en lång tid.

Under rättegången står det klart att domstolen hävdar att ordningsmannen Svårligen kunde besinna sig, excess alltså. Det slutar med att killen som fått skallen spräckt får betala skadestånd till ordningsvakten.

Det är i princip samma grej, med skillnaden att den mordanklagade mannen inte är ordningsvakt. Men lagen ska inte se skillnad på det.

Men, men.. Vi får väl se hur det slutar, men man ska kanske inte bli förvånad om han trots allt frias, eftersom att just excess kan hävdas. (Dock så är det inget den dömde får säga, utan något som möjligen advokaten kan ta upp, eller att domstolen tar upp det självmant.)


Vatten

Det måste jag försöka dricka nu känner jag.. Annars kommer det ta alldeles för långtid, när de ska tömma mig på en gul-röd aktig, vätska på klara-tappen. Det är alltså ingen böld jag talar om, utan plasma.

Sen får vi se vad dagen bjuder på.. Lite mer kaffe ska jag dricka nu i alla fall, innan jag börjar bälja i mig vatten

Mitt ord är lag

Börjar faktiskt fundera över jag har blivit synsk. Med tanke på att jag spelat ihop orimliga 7000 kronor på knappt två veckor. Just därför ska jag vara först ut med att tippa tabellen korrekt. 

20/10  Elfsborg         - Örebro               2-1
21/10  BP                   - Kalmar FF         0-2
          Trelleborg      - Hammarby       1-1    
          Gefle               - Helsingbor       2-1     
22/10  AIK                  - IFK Götebo       3-2 
          Gais                - Malmö FF         0-2  
          Halmstad      - Djurgården       1-1
28/10  Malmö FF      - Elfsborg            2-2
          Örebro            - Gefle                 2-1
          Djurgården    - BP                     3-1
          Hammarby    - Gais                  2-0
          Helsingborg  - Halmstad         4-1  
          IFK Götebor   - Trelleborg        2-0
          Kalmar FF      - AIK                    3-0

Ger följande tabell: 
1 Kalmar FF        26 15  3  8    44-31   48
2 Djurgården      26 13  8  5    41-24   47
3 IFK Göteborg   26 13  7  6    46-26   46
4 Elfsborg          26 10 11 5   41-30   41
5 AIK                 26 11  8  7    33-29   41
6 Hammarby       26 11  4 11  34-31   37
7 Halmstad         26  9  10  7   34-35   37
8 Helsingborg     26  9  8  9      45-36   35
9 Malmö FF         26  9  8  9     30-27   35
10 Gefle             26  8  7 11    26-32   31
11 Gais              26  7  8  11   23-35   29
12 Örebro          26  6  7 13    28-46   25
13 Trelleborg      26  4  9 13    22-39   21
14 BP               26  4  8 14    20-46   20

Kom ihåg vart du såg det först !


Örebro Borta

Dags för ännu en Kalmar-match för min del, härligt! Senast var den övertygande segern mot Bajen, hemma på skansen. Alldeles för länge sedan.

Så om kanske 3 timmar så påbörjar vi färden mot Behrn arena. Bara drygt elva mil till gnällbältets huvudstad, och den närmaste allsvenskan arenan, härifrån fotbollssveriges periferi, Karlstad. Ikväll kan hoppet leva vidare, ikväll kan gulddrömmarna krossas. Ikväll kommer jag dessutom vara nykter. 

Jag är så hemskt nervös inför ikväll, även om säsongen redan är succé, så kan man inte låta bli att tänka sig in i hur guldfesten i kalmar hade kunnat bli. En sån fest! Jag får rysningar och gåshud över hela kroppen, bara jag tänker på det. Kan det vara ett gott tecken kanske ?

Seger ikväll, så får jag ta och boka in en Stockholmsresa den 21:e. BP-borta är ju även det ett måste, om vi fortfarande är kvar på guldtåget. För någon gång måste ju Djurgården och Göteborg tappa poäng? AIK och halmstad får man sätta hoppet.

Fast AIK:arna är ju lite jävliga, de kräver att AIK lägger sig mot Göteborg, bara för att djurgården inte ska ta hem det. Jag hoppas innerligt att så inte blir fallet. AIK:arna kan istället lägga sig i sista matchen, och ge Guldet till våra röda bröder.

Nu ska jag hetsa mig själv inför matchen, så jag är ordentligt taggad sen!

Jag har förövrigt tippat 3-1 till Kalmar. Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Marknad i Arvika

Det är vad morgondagen kommer att bjuda på. Eller det är snarare vad jag kommer att bjuda på. Då jag ska stå och sälja påsar, i vanlig ordning. Usch och fy. Det är sällan särskilt roligt, i synnerhet inte då man måste gå upp vid runt 4 på morgonen, för att påbörja färden. 

Det blev ruskigt stressigt för mig precis, för en timme sen ringde min morfar och sade "hej, vi är på väg ned mot dig nu, så vi gör som sist och sover över hos dig" 

Min första tanke var något i stil med "satans jävla skit, helvete" eller nått. Då jag inte har städat, och hade räknat med att jag skulle åka till dem ikväll, och inte tvärtom. Så det blev turbo-städning, hade diskat, dammsugit och skurat på 40 min. Visst, det var väl ingen större kvalitet på själva städningen. Men det får duga ! 

Som tur var så hade jag faktiskt dammsugit och diskat det mesta redan i morse, så det blev ingen övermäktig uppgift. Men svett blev jag, kan jag lova! Så när de har kommit och gjort sig hemmastadda, så får det bli en lång varm dusch. 

Men det är så typiskt dem att meddela något sådant i sista sekunden. 

Huvudvärk har jag nu med, och trött som en get. Jaja. Jag överlver nog denna pärsen med, eventuellt. 

Så om ni har vägarna förbi arvika imorgon, så kan ni ju alltid köpa lite påsar av mig. 

Ha det göttans!  

Två grisar var ute och flög

Varav den ena plötsligt kastade en näve bajs på den andra. Gris nummer två blev givetvis brutalt förbannad, och ringde sin mormors kusins bästa kompis bror, som likaledes var dennes skelögda älskare. Därav simmade givetvis den gamle zebran Glenn, ifatt dessa två svinen, för att tala om ett och annat.

Problemet Glenn hade då han skulle simma ifatt dem, var att, efter ca 27 miljoner år av minusgrader, var han tvungen åla sig fram över isen. (Eftersom att han hade glömt spisen på så kunde han ju givetvis inte springa på glaciären, trots sina nya Nike-skor.)

Som du nog förstår är det inte lätt för Zebror att ta sig fram på fruset vatten. Vilket leder mig till själv poängen i denna fabel. Sammanlagt har dessa tre djuren, 12 ben. 12:e månaden på året är December, den 13:e i denna månad firas Lucia.

Lucia är en allt för ofta korkad blondin som springer runt med starin i håret. På tal om kork, så är det fortfarande det vanligaste sättet att täta hålet på en vinflaska, för att undvika att vin rinner ut vid en eventuell transport eller lagring upp-och-ned. Tar man alltså den första bokstaven, i ord 5,6 och sju i meningen innan blir detta "säd". Säd är som bekant ett annat ord för sperma, som utlöses vid mannens orgasm.

En som inte kommer råka ut för detta är Gudruns Schyman, då hon, sitt efternamn till trots, är en kvinna. Poängen är alltså att ja inte har legat med Vänsterpartiets förra partiordförande. Sug på den du, expressen!

Då undertecknad i detta nu är mycket trött, så kommer han med all sannolikhet ta avstånd till ovanstående text imorgon. Han bör därför inte heller ställas till svars för vad han inte gjort med Gudrun.

Inga zebror eller grisar kom till skada under tillverkningen av denna text.

Puss och porr

Plötsligt...

...Blev det onsdag. För visst är det onsdag idag ?

Jag kan verkligen inte släppa det faktum att Kalmar just nu är en av 3 absoluta guldkandidater, för hela tiden förväntar man sig att bubblan ska spricka, och man ska vakna upp och inse att säsongen slutade med en 7:e plats. Men ännu är vi kvar, där uppe tillsammans med Djurgården och Göteborg, med kanske det absolut bästa utgångsläget.

Men i matchen mot Malmö fick vi se att vi inte är odödliga, snarare tvärtom. Det verkade rent av som att vi gick på knäna ett tag. Då kom det som fick matchen att vända.

Kalmar är ett harmoniskt lag. där alla drar åt samma håll. Malmö däremot är ett lag i upplösningstillstånd, och ingen där kan väl ändå vara nöjd. Sveriges rikaste klubb har återigen bevisat att man inte kan köpa in en bra spelare, och få ett bra lag, utan att det handlar om så mycket mer än så. För fan, titta på deras trupp .
Det är ju spelare på varje position som egentligen skulle kunna platsa i de flesta lagen. Varför vinner de inte då ?

Problemet är att de vet så väl, att de är så bra. Inget riktigt ledarskap. När sedan en motgång kommer, så låser sig allt för dem.

Jämför med Kalmar. Vi förlorar två matcher i rad med 5-0. Det är ju ett bottennapp av guds onåd. Men vi kämpar oss tillbaka, och fem omgångar efteråt så ligger vi 3:a, en poäng bakom GBG och DIF. Skillnaden är en trygghet som bara finns i dessa "landsortslag". Vi har inga banderoller med "avgå Nanne!" på våra läktare efter dessa två förluster. Även om det givetvis finns vissa som reagera på underliga sätt i våra led också, men de är i klar minoritet. Istället bygger vi om ifrån börjar, vi tar tag i våra problem, och fortsätter kämpa.

Örebro borta på måndag, den är lika klar som stjärnhimlen en molnfri vinternatt. Ja, alltså att jag ska dit i alla fall. Matchen däremot är tillsammans med BP borta de som jag fruktade mest nu med 4 matcher kvar. Lag som spelar för sin existens är aldrig roliga att möta. Men örebro har ju ändå det bästa utgångsläget, och vi bör väl klara av dem.
BP däremot har lagt om helt, och ska bara köra med tajt försvarsspel och långa inkast. Vi får väl se vem som kastar längst och bäst på Grimsta.

Visst hade en förlust i stockholms förort varit snöplig, men ingen katastrof. Det finns inget just nu som kan ta ifrån kalmar det faktum att de tagit en titel, och är klara för Uefa cupen nästa år.

Men visst hade Royal league och Champions League, för den delen, varit ypperligt.

Tråkigt att Arenena inte blir klar tills dess att vårat europa äventyr startar. Vart får vi spela ? Fredriksskans duger väl inte längre än till kvalomgångarna ? Den som lever får se.

Måndag

Just nu sitter jag här och laddar upp mig själv, med obligatoriskt kopiösa mängder med Kaffe. Känner mig fortfaranade sliten, efter det gågna veckan. Det är mycket som här hänt, och hela spektrumet ifrån djup sorg och förstämning, till näst intill ett lyriskt tillstånd.

Dels var det att Helena och jag gjort slut, vilket givetvis tar ganska hårt. Sen är det Cup-Guldet som Kalmar FF kämpade till sig, en alldeles underbar torsdagskväll.

Men idag är en ny dag, en ny vecka, och nya tag.

Idag möter Kalmar FF malmö, seger är ett måste ikväll, om vi inte ska låta Göteborg och Djurgården ensamma leka hem Lennart Johanssons pokal. Det känns som en riktig nyckelmatch, en svår match. En match där man inte riktigt kan vara säker på att moralen är på topp. Kalmar är väl mentalt på rosa moln efter cupen, och chansen till en dubbel, kanske är inte koncentrationen på topp. Malmö har inget speciellt att spela för, mer än hedern, eventuellt en royal league/europaplats.

Kalmar möter ett Malmö som egentligen bara kan slappna av, spela av matchen och åka hem. De är ju redan sågade vid knäna. Det är väl det, som är utmaningen, de kan spela ut lite, utan några krav. Kalmar måste få ett snabbt mål, annars blir nog knäna skakiga ganska fort. För de måste vinna för att hänga med i guldracet, inget annat gäller just nu. Vi har pressen på oss, Media börjar redan skriva upp oss som den främsta guldkandidaten efter Djurgården. Så är det nog också, och spelarna vet det. 

Snart blir det Samhälle B, på tullholmen. 

Om en vecka så blir det fest i örebro! Seger i kommande två matcher, kan göra att det blir en tripp till stockholm den 21:e oktober, till Grimsta IP. 13 dagars uppehåll mitt i guldstriden ger mig magont redan nu, hur ska man inte känna då, när det verkligen ska avgöras. 13 dagar är fruktansvärt lång tid när man väntar på en match. Dock har man ju i och för sig två landskamper att stävja abstinensen med. 

Kom igen nu Kalmar, visa än en gång hur otroligt överskattat Malmö är!  



Såhär synd är det om mig.

Avstånd till allsvenskans städer, ifrån ölmegatan i Karlstad. Närmast först

Örebro -              112,6 km
Göteborg -          261,3 km
Borås -                274,2 km
Stockholm -       309,8 km
Gävle -                349,9 km
halmstad -         399,1 km
Kalmar -             470,6 km
helsingborg -    474,3 km
Malmö -              531,0 km
trelleborg -         563,8 km

Det är alltså bara skånelagen som ligger längre bort än Kalmar. Det är bara Örebro som ligger inom ett rimligt avstånd ifrån mig, och då är det drygt 11 mil. Sen är det drygt 26 mil till göteborg som är närmast efter det. Suck.

Men går Ljungskile upp, så är det "bara" 198,2 km dit. Trevligt. En god tvåa! Även Norrköping gör att de allsvenska arenorna kommer närmare, då det är 224,8 km dit.

Adjö