Viktor Elm till Heerenveen

Då var det dags för ytterligare en nyckelspelare att lämna Kalmar FF. Även om det blir först efter att allsvenskan är färdigspelad. Viktor Elm går till Heerenveen, en övergång som inte direkt chockar någon, då har redan varit nere i Holland och kollat läget. Det har bara varit en tidsfråga. Problemet med hela den här soppan är att han går som ett bosman-fall, alltså får inte Kalmar några pengar.

Att han går gratis har onekligen retat många. Folk har varit väldigt griniga över hans agerande, och anklagas för att sakna klubbkänsla och dylika smädelser. Jag förstår de åsikterna, med tanke på att Kalmar spelare av tradition tycks vara väldigt lojala mot klubben, förlåt föreningen. Det är bara att se på Henrik Rydström, eller för den delen Cesar Santin. Så när nu vi har en spelare som faktiskt ser till sig själv, före sin arbetsgivare, så blir det ett jävla gnäll.

Visst kan jag erkänna att jag har muttrat lite själv om det där, men det är viktigt att känna till att fotbollspelare inte är slavar. De är inte livegna på något sätt, utan anställda. Föreningen Kalmar FF är deras arbetsgivare. Men kommer då Heerenveen och erbjuder en lön som Kalmar FF aldrig kan matcha, så är han väl inte dummare än att han nappar på det? Kommer det en kille fram till dig och erbjuder dig åtminstone din dubbla lön, säkert mer, för samma arbete skulle du då tacka nej? Även om det skulle innebära att din gamla arbetgivare förlorar kompetens. Givetvis inte. I den bästa av världar kanske, men det är inte den vi lever i.

Hur som helst är detta den näst bästa lösningen
(Bäst hade det ju givetvis varit om han skrivit på ett nytt kontrakt). Nu slipper vi förlora en så pass viktig spelare i vår jakt på SM-Guld. 7 miljoner eller vad det nu var Holländarna nu bjöd, sett i förhållande till de pengarna Kalmar tjänar på att spela hem ett SM-guld, vore en mycket dålig affär. Så det är ju den bästa lösningen, även om det kan vara lite av en chansning. För tar vi inte guldet, så har vi precis tappat en ansenlig summa.

Men visst blir det guld.

Kommentarer
Postat av: mona

Vill bara säja hej o sköt om dej!! Vi hörs efter Koster!



Kramar!

2008-07-24 @ 23:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback