Orakad och småslö

Det är en sån typisk söndagsmorgon helt enkelt, där det inte riktigt finns ork till att göra något vettigare än att slötitta på komediserierna på 3:an. Inte för att det är något större fel med det, då Eight simple rules och Alla älskar Raymond, är alldeles ypperlig underhållning, när som helst på dagen, i synnerhet halv elva på en söndag, två dagar efter fylleslaget, även kallat midsommar.

Jag begav mig förövrigt till Munkfors, för att fira midsommar i Ransäter, med syrran, Johnny hans mor och syster och bror. Sen var ju Steve Buscemi där också, eller nästan i alla fall, en look-a-like till honom.
Efter tolv på morgonen så kände jag att det var lika bra att lyssna till det underbara "pys" som får mig, Likt Pavlovs hundar, att salivera. Den första ölen var ovanligt lättdrucken. Ja, det var faktiskt alla 8 som fick till uppgift att underhålla levern denna midsommar, så det var ju snarare jag som försökte bromsa fyllan, då jag är sorgligt medveten om hur full jag blir varje gång jag är i Munkfors. Utan att gå in på detaljer, så kan man säga att Sandras soffa kan intyga detta faktum.

Kanske var det så att trenden bröts, just på grund av att vi inte var i Munkfors den kvällen, utan i Ransäter.
Just Ransäter en regnig midsommar, ditkommen alldeles försent, med alla omständigheter, gjorde att supa-suget inte riktigt var detsamma. Dels var det en hel del dryga människor som tycks ha samlats där, och slagmål och bråk var till synes mer regel än undantag. I alla fall för Alla Guttman's, var väl bara Johnny som hårt hållen av min syster kunde undvika att dras in i något. Vilket måste sägas var till det bättre.

Men för att låta som den bittra äldre mannen som jag är, så kan jag säga att detta midsommar-firandet inte var det roligaste. Men är man inte munkforsing så inser man nog inte charmen med att alla känner alla, och de tycks vara väldigt misstänkssamma mot utböligar, så som mig själv. Men å andra sidan så är det alltid kul att få umgås med min syster, det blir ju inte så mycket nu faktiskt, vilket är lite tråkigt. Men det gäller att ta till vara på de tillfällen som ges!

Idag denna dryga söndag så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Finns ju trots allt inte mycket som man kan göra, utan pengar här i stan. Jag är inte heller särskilt sugen på att socialisera med någon, har en sån mindre rolig dag idag, även om det är bättre än igårkväll. Men det är väl typiskt mig själv. Jag funderar på att bege mig ut och kasta lite i älven, och försöka få upp monstret till aborre som jag såg i torsdags på min senaste fisketur. Det var den största j*vla aborre jag någonsin sett, och en vild gissning efter att ha sett bilder på andra stora aborrar är att den var över två kilo. Ett groteskt överdimensionerat monster helt enkelt, som helt klart borde få befinna sig på en av mina blommiga tallrikar, med lite potäter.

Kaffet är snart slut, och den riktiga dagen börjar ta sin börja. Hemska tanke, helst av allt vill jag bara gå och lägga mig, vakna upp i två -tre timmar imorgon, då det vankas fotboll när Kalmar möter Malmö, nere i danska skåne. Men det är dock ganska lång tid kvar till vår kommande 3-poängare. För är det något som jag har listat ut vid det här laget, så är det årets allsvenska, där alla gamla traditioner bryts. Inget är som det ska i år, helt enkelt!

AIK - Kalmar 0-1 - Första segern borta på ca 25 år.
Kalmar - BP 2-2 - Kalmar har aldrig mött BP i allsvenskan, därav ett givet kryss.
Halmstad - Kalmar 1-2 - Halmstad borta har länge varit säkra poäng, självklart åker vi då på pumpen.
kalmar - Djurgården 1-0 - En hopplös match, sett till statistiken, vad händer? Självklart besegrar vi stockholmarna solklart, och ren och skär utklassning i första halvlek.
Gefle - Kalmar 2-1 - Gefle har alltid haft svårt för Kalmar, och det var mycket länge sen de lyckades få med sig 3 poäng mot våra röda bröder. Ja, ni ser resultatet, och kanske ett mönster?
Kalmar - Elfsborg 2-1 - Återigen möter vi ett lag som vi inte har besegrat på många, många år. Regerande svenska mästarna. Vad sker, jo total utskåpning, och framtidens fotboll ser dagens ljus på fredriksskans, enligt allas våran Nanne.
GAIS - Kalmar 0-3 - i fjol tog vi med nöd och näppe en poäng på våra båda möten, denna på ullevi. Alltså ingen match som enligt traditionen skulle bli enkel. Första matchen jag såg med Kalmar, var mot just GAIS 2000, och då förlorade vi i svenska cupen mot just dessa makrillar. Ett lag som spökat för kalmar genom tiderna. Men solklar seger var ett faktum.
Trelleborg - Kalmar 1-0 - När förlorade vi senast mot trelleborg? det var bra länge sen, och 3 pinnar var i princip givna efter elfsborg och GAIS matcherna. För statistiken talade ju för att vi skulle vinna. Men istället tycks spelarna få ett mindre sammanbrott, och för första (och enda gången såhär långt i allsvenskan lyckas ett lag hålla nollan mot oss) 
Kalmar - Helsingborg 1-2 - Återigen en match som skulle vara mycket tuff. 2004 tror jag att det var vi vann senast mot helsingborg, i premiärmatchen, som jag självklart var närvarande vid. Men efter den triumfen, och innan har kalmar haft svårt mot skåningarna. Men efter i det närmaste utklassning, i nästan samma nivå som mot Djurgården och elfsborg, så besegrar vi Helsingborg. Innan denna matchen började jag se mönstret, och var säker på att röd seger skulle bli ett faktum.
Göteborg - Kalmar 3-2 - Kalmar har gjort bra matcher mot Ica, så som den solklara segern ifjol, med 3-0. säsongsavslutingen 2002, då kalmar redan åkt ur allsvenskan, och tryckte ned göteborgarna på kvalplatsen den säsongen. Just med detta i bakhuvudet tippade jag i förhand, att kalmar inte skulle vara i närheten av framtidens fotboll och få torsk, för nu hade jag sett mönstret, som alltså var helt upp-och-ned vänt. 
Malmö - Kalmar ?-?  - hur ska det då gå för våra röda bröder i denna matchen? 2004 tog vi vår senaste skalp mot MFF, då med 1-0 och underbar fotboll från kalmars sida, tråkiga kalmar fanns inte den dagen, och malmö var utspelade. 2005 var det värre, förlust i båda matcherna, i fjol blev det däremot två kryss. Den senaste segern i malmö var 1999, innan dess var det 1979. Det var allt. Vad tyder detta på? Att kalmar givetvis kommer förlora, eller i alla fall tappa poäng i malmö. Men i och med hur allt annat har artat sig den här säsongen, så känns detta ironiskt nog som en av de säkraste tre-poängarna. Sett till de andra resultaten, så kommer vi få se en 2-1 seger till kalmar på tisdag, direketsänd i Canal+. Framtidens fotboll är ett faktum, Malmö reducerar kalmars 2-0 ledning ifrån första halvlek, på ett av få malmöanfall, med Junior som upphovsman. Men det kommer ändock inte vara något snack om vilket lag som förtjänar segern. 

jaja, nu vet ni hur ni ska spela era dyrt förvärvade pengar i alla fall.

Här följer två bilder. Först ut är Sandras söta vovve chip!
Chip!

Han är något sugen på  flintasteken skulle jag tro.

Rosa

Här är då jag, i Sandras snygga rosa jacka. Något full har man nog börjat bli! ;)