4-1...

Match-jäveln mellan Roma och inter, slutade ju givetvis 1-4. Jag som skulle fått mig en fin slant vid 1-3, som du kan läsa i senaste inlägget.

Dock så gick det ju onekligen bra i de andra spelen jag hade lagt. Vilka gav en utdelning på 2420:- på 150 satsade kronor. Fy fan vad bra det kändes trots allt. Dels kunde jag se till att spela klart för alla pengarna, som jag var tvingad till, och samtidigt flytta över 950 till kontot. Det är sällan mina helger går med plus, men detta var onekligen en sådan helg.

Jag var tvungen att satsa 1100 till, för att kunna ta ut några pengar. De satte jag på:
900 på att AZ Alkmaar (Aris nya klubb) och Ajax vinner sina matcher imorgon. till oddset 1.66. ca 1450 vinner jag om den går in.
Sen en 50-lapp på att det blir 2-2 mellan GAIS och AIK. 15 ggr pengarna på det.
100 kronor på att ovan nämda AZ Alkmaar vinner med minst två mål, till oddset 2.25.

Sedan tidigare ligger även en femhundring på Kalmars kommande seger mot pågarna ifrån malmö.

Oavsett om jag förlorar de spelen jag lagt ovan, så har jag ändå tjänat pengar, då jag faktiskt bara började med att sätta in 300 kronor, och sedan 200 ytterligare, till att spela poker, som i sin tur har ökat en aning, efter bland annat en royal flush med 70 dollar i potten.*wiie*

Har man inte tur i kärlek, så har man tydligen tur i spel!

Cup-final, Allsvenkan och Serie A

Man kan inte annat än att förundras över skillnaden mellan svensk fotboll och den som spelar i Rom i detta nu, mellan Roma och Inter. Skillnaden blir så enormt uppenbar då man slår över ifrån Djurgården - Örebro, till ovan nämda match. Varje spelare visar upp mer teknisk briljans än vad man ser i en hel allsvensk omgång. Makalöst.

Vid 14:05 idag påbörjades fotbollstittandet, då jag bara satt och njöt åt reprisen av Cup-finalen mellan Kalmar och Göteborg, fullkomligt underbart!
16:00 Djurgården - Örebro.. Som dessvärre slutade i klar DIF seger. 4-1. Man får glädjas åt att BP kryssade mot Elfsborg i alla fall. 
18:00 Roma - Inter. Just i detta nu så gör Zlatan sitt 7:e mål, på straff, efter det att en idiot till roma försvarare agerade målvakt, och solklart med händerna slog undan Zlatans chip. 1-0 just nu i alla fall. 

Jag håller tummarna för Inter nu i alla fall, då jag satt pengar på att Inter vinner, och att det blir 3-1 till Milaneserna. Det ser ju onekligen bra ut nu, 60 min kvar med en man mer på plan, och 1-0. Godis

Jag har förövrigt lämnat sängen nu i alla fall, efter gårdagans smått brutala bakfylla, med tillhörande horrisontal-läge. 

Jag kom dessutom över Första avsnittet, i andra säsongen av Heroes idag, och är just nu irriterad över att det inte finns fler att tanka hem. Blir spännande att se hur denna säsongen fortskrider. Skulle vara lite roligt att berätta vad det är som händer, enbart för att vara en sadist av rang. Men avstår. 

500:- på Kalmar mot Malmö, ger 1075:- om den går in.
100:- på att Viking och Inter vinner sina matcher, ger 450:-
33:- på att inter vinner med 3-1 ger 1136,28:- 
50:- på att Inter, Fiorentina, Degerfors och åtvidaberg vinner ger 1970:- 
Då ska det tilläggas att Både Degerfors och åtvidaberg gjorde vad de skulle tidigare idag, Inter leder, och Fiorentina är väl det enda bekymret, men visst ska de väl kunna slå Livorno ?   

Så i princip skulle jag kunna plocka hem ca 3500 kronor idag, och ytterligare en tusing på måndag. Men chansen att det händer är väl inte så fruktansvärt stor.

Jag skulle vanligtvis inte spela så mycket, men det råkar vara så att jag registrerade mig på Bet24, satte in 300:- tidigare i veckan. Fick således 300 kronor i Bonus. Det jag inte tänkte på, var att jag var tvungen att omsätta de 300 kronorna jag fått i bonus, 8 gånger innan jag kan börja ta ut mina vinster. Därför är jag tvungen att spela upp vinsten som jag tog hem då jag tippade seger till kalmar, och en slant på att det skulle bli 3-0. Då trillade det in lite penningar. ca 1500.



Nu står det 3-1 till inter. Inga fler mål tack!!

GULD!

Ta meningen "kalmar FF vann svenska cupen igår" i din mun, känn verkligen efter, och inse hur sanslöst gott det smakar. Det finns inga ord som kan beskriva hur jävla bra det är.

Idag har jag intagit horrisontal-läge, och lär inte resa mig upp förrän eventuellt imorgon. Lite ont i halsen också, kan bero på mitt seger-dopp i älven vid midnatt någon gång. Vägen ifrån pråmen var både lång och kall. I och med mitt vinglande så tror jag att sträckan jag avverkade förmodligen var ca 3 gånger så lång, än om jag skulle gå den i nyktert tillstånd.

Nä, nu orkar jag inte blogga mer. Godnatt


Dagen D

Dagen då dubbel drömmens delmål dikteras.

Där fick jag ju nästan till det. Men det är ikväll det gäller, Kalmar har chansen att ta sin första titel på 20 år, då vi besegrade ett annat göteborgslag i cup-final, i form av GAIS.
Det har gått 30 år sedan IFK Göteborg besegrades hemma på fredriksskans senast. 30 långa jävla år.

Det är dags för trendbrott ikväll. Det är dags att ge oss svältfödda Kalmar FF supportrar en efterlängtad titel. En seger ikväll, och säsongen blir en framgång, även om vi så förlorar resten av våra allsvenska matcher och hamnar på en 8:e plats. Det är en match som kan avgöra säsongens öde.

Låt oss för ett par timmar glömma allsvenskan, och enbart fokusera på kvällens batalj. Låt oss en gång för alla ge igen för det fruktansvärt pinsamma resultatet i förra matchen. Det är dags för revansch!  


Låt oss sparka smalbenen av Wernblom, låt oss pensionera Bengt Andersson, låt oss göra så att Glenn Hysén skäms för sin förstafödda, och att IFK av skam upphör att existera, och emigrerar till Nordkorea.

Sen gör vi detsamma med ohyran ifrån solna om en månad.


Fy fan va jag är taggad!

7 timmar och 32 minuter till avspark!


Royal League

Okej, att redan nu börja diskutera Royal League, är kanske att ta händelserna lite i förväg. Men det är ganska intressant trots allt.

För jag surfade in på den officiella hemsidan för turneringen, och noterade något som helt har gått mig förbi, att de ändrar tävlingsformen. Från att ha tre grupper, med 4 lag i varje, där man följdaktigen spelar 6 matcher i gruppspelet, (Hemma och borta mot varje lag) så har man ändrat till fyra grupper, med tre lag i varje. Då blir det som så att det blir ett lag ifrån varje land i varje grupp. Vilket också leder till att antalet matcher i gruppspelet minskar till 4 stycken. Detta är enligt arrangörerna för att slippa spela Februarimatcher i Sverige och Norge.
Hur gruppindelning kommer att se ut, i övrigt har jag inte lyckats luska ut. Jag antar därav att det blir en gammal hederlig lottning, som avgör i vilken grupp man hamnar, och vilket motstånd man får. 
Sedan spelas som tidigare Kvartsfinal, Semifinal och Final. Dock med skillnaden att det hela avgörs i endast en match. Inte heller här har jag fått någon klarhet i om vilket lag som kommer få fördel av hemmaplan, kanske är det genom placeringen i respektive grupp, vilket låter mest rättvist. Alltså t.ex. att gruppettan i grupp 1, möter grupptvån i grupp 2. Men i semifinalerna och i finalen kan det ju i och med detta bli knepigare.

I övrigt är det också klart att finalen kommer att spelas 29:e eller 30 Mars, alltså lördag eller söndag innan man kan anta att Allsvenskan drar igång. Antalet matcher minskar från 43 till 31.

Enligt mig så låter detta som en rejäl förbättring av turneringen, där man har tagit fasta på en rad av de problem som tidigare gäckat turneringen. Som att det blir färre matcher, och i synnerhet inga i februari. Att man är ett lag ifrån varje land i gruppen är också en förbättring, som kan göra det en aning mer intressant. Dessutom slipper man hålla på att jämföra de bästa tredjeplacerade lagen, som det tidigare handlat om, utan att det helt enkelt är så att de två bästa lagen i varje grupp går till kvartsfinal.

Förövrigt noterade jag, efter en snabb titt på den norska tippeligan, att det är två oslo-lag bland de fyra främsta. Lilleström och Stabaek. Så om vi utgår ifrån att kalmar kvalificerar sig, så finns det en 50-50 chans att jag kommer att våldgästa min gode vän Crille i Oslos pakistan-kvarter. För i dagsläget ligger Lilleström 4 poäng föra Rosenborg på 5:e platsen, och stabaek 7 poäng, efter 21 omgångar. (Lilleström har även en betydligt bättre målskillnad jämfört med Rosenborg)

30 timmar och 37 minuter kvar till CUP FINAL!

2 dagar kvar!

Idag var det göteborgsderby, seger med 1-0 för IFK och därmed serieledning för göteborgarna.
En aning tråkigt, då man givetvis satt med webaradion igång, bet på naglarna och hela tiden hoppades på att Makrillarna skulle mäkta med att kvittera. Men icke.

Fast det är ju ganska dumt att sitta och hoppas på att alla andra lagen ska tappa poäng, då det i grund och botten handlar om att det är Kalmar som ska ta poängen. För faktum är att gudarna har burit upp kalmar de här två senaste omgångarna. Då det enbart är göteborg, av alla guldkandidater som förutom kalmar har segrat. Onekligen uppseendeväckande.

Cup finalen går av stapeln på torsdag, och det är mindre än 48 timmar kvar tills dess att antingen kalmar eller göteborg har spelat till sig säsongens första inhemska titel, samt en UEFA-cup plats. 

Vi har verkligen ett kalasläge inför den matchen. IFK göteborg kommer till fredriksskans endast två dagar efter derbyt mot GAIS, de kommer med vittring på Lennart Johanssons pokal. De möter sen Hammarby 4 dagar efteråt, ett Hammarby som helt plötsligt fått för sig att guldchansen inte är borta för dem heller. 
Hur tänker man då på västkusten inför en sån här match, är det allsvenskan eller cupen som ska prioriteras? Eller ska man riskera allt och köra fullt på torsdag? 
Kalmar har inte de problemen. Vi har också match den 1 oktober, mot Malmö, men vi har däremot fått vila upp oss och fått möjlighet till återhämtning. Vi slipper också sitta på en spelarbuss i timtals för att ta oss från kust till kust. Vi har verkligen alla förutsättningar för att ta gruvlig revansch på Göteborgarna. 

Men vi ska kanske inte gråta blod, och bygga barikader på larmtorget, om det blir en förlust mot göteborg, och vi inbilldar oss att Uefa-cup platsen flyger sin kos. Det behöver den absolut inte göra, med tanke på att om göteborg slutar etta eller tvåa kommer den överblivna europa platsen tillfalla Kalmar. Kommer kalmar etta, tvåa, trea eller eventuellt 4, så får vi ändå en plats i europa. Men visst är det titeln vi egentligen vill åt.
 
45 timmar och 20 minuter kvar till avspark


Guldläge

Kalmar har nog aldrig varit så nära en dubbel som man är i år, alltså att ta guld i både svenska cupen och i allsvenskan. Helt otroligt egentligen, med tanke på att vi inte varit ritkigt etablerade i allsvenskan på sisådär 20 år, och nu har vi plötsligt, med Nannes hjälp, tagit 3 raka topp-5 placeringar (5-3-5) och det ser inte direkt sämre ut i år. Final i Svenska cupen, och i skrivandets stund ligger vi på andra plats, på samma poäng som Djurgården, dock med en match mer spelad i förhållande till övriga i toppen. Vad ska det bli av det här året ? Vad kan man egentligen förvänta sig ?

Fast en positiv sak som jag kom att tänka på, då jag såg nyheterna imorse, är att guldpriset är det högsta på 27 år. Det bör ju innebära att detta årets allsvenska seger bör vara det mest värdefulla på lika många år. Sen kan vi ju ta en dubbel dessutom. Massvis med guld till Kalmar stad, och således mycket pengar?

Ja, det var kanske lite långsökt, men ändå.

Jag kan verkligen inte sluta titta på Rasmus Elms mål igår, vilken pärla! Det som är underligt är att han bara gör sådana "årets mål"-mål, då han tidigare gjort två ifrån sisådär 30-35 meter tidigare, som satt sig perfekt bakom en förvånad motståndar målvakt. Dock var nog detta bud på vassare, då han stänkte in bollen stenhårt med en brasse-spark, Ribba-in. Wow.

Torsdag den 27:e september, Cup-Guld
Söndagen den 28:e Oktober, SM-Guld