Plötsligt...

...Blev det onsdag. För visst är det onsdag idag ?

Jag kan verkligen inte släppa det faktum att Kalmar just nu är en av 3 absoluta guldkandidater, för hela tiden förväntar man sig att bubblan ska spricka, och man ska vakna upp och inse att säsongen slutade med en 7:e plats. Men ännu är vi kvar, där uppe tillsammans med Djurgården och Göteborg, med kanske det absolut bästa utgångsläget.

Men i matchen mot Malmö fick vi se att vi inte är odödliga, snarare tvärtom. Det verkade rent av som att vi gick på knäna ett tag. Då kom det som fick matchen att vända.

Kalmar är ett harmoniskt lag. där alla drar åt samma håll. Malmö däremot är ett lag i upplösningstillstånd, och ingen där kan väl ändå vara nöjd. Sveriges rikaste klubb har återigen bevisat att man inte kan köpa in en bra spelare, och få ett bra lag, utan att det handlar om så mycket mer än så. För fan, titta på deras trupp .
Det är ju spelare på varje position som egentligen skulle kunna platsa i de flesta lagen. Varför vinner de inte då ?

Problemet är att de vet så väl, att de är så bra. Inget riktigt ledarskap. När sedan en motgång kommer, så låser sig allt för dem.

Jämför med Kalmar. Vi förlorar två matcher i rad med 5-0. Det är ju ett bottennapp av guds onåd. Men vi kämpar oss tillbaka, och fem omgångar efteråt så ligger vi 3:a, en poäng bakom GBG och DIF. Skillnaden är en trygghet som bara finns i dessa "landsortslag". Vi har inga banderoller med "avgå Nanne!" på våra läktare efter dessa två förluster. Även om det givetvis finns vissa som reagera på underliga sätt i våra led också, men de är i klar minoritet. Istället bygger vi om ifrån börjar, vi tar tag i våra problem, och fortsätter kämpa.

Örebro borta på måndag, den är lika klar som stjärnhimlen en molnfri vinternatt. Ja, alltså att jag ska dit i alla fall. Matchen däremot är tillsammans med BP borta de som jag fruktade mest nu med 4 matcher kvar. Lag som spelar för sin existens är aldrig roliga att möta. Men örebro har ju ändå det bästa utgångsläget, och vi bör väl klara av dem.
BP däremot har lagt om helt, och ska bara köra med tajt försvarsspel och långa inkast. Vi får väl se vem som kastar längst och bäst på Grimsta.

Visst hade en förlust i stockholms förort varit snöplig, men ingen katastrof. Det finns inget just nu som kan ta ifrån kalmar det faktum att de tagit en titel, och är klara för Uefa cupen nästa år.

Men visst hade Royal league och Champions League, för den delen, varit ypperligt.

Tråkigt att Arenena inte blir klar tills dess att vårat europa äventyr startar. Vart får vi spela ? Fredriksskans duger väl inte längre än till kvalomgångarna ? Den som lever får se.

Kommentarer
Postat av: Louise

intressant som vanligt :P

2007-10-03 @ 18:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback