2 dagar kvar!

Idag var det göteborgsderby, seger med 1-0 för IFK och därmed serieledning för göteborgarna.
En aning tråkigt, då man givetvis satt med webaradion igång, bet på naglarna och hela tiden hoppades på att Makrillarna skulle mäkta med att kvittera. Men icke.

Fast det är ju ganska dumt att sitta och hoppas på att alla andra lagen ska tappa poäng, då det i grund och botten handlar om att det är Kalmar som ska ta poängen. För faktum är att gudarna har burit upp kalmar de här två senaste omgångarna. Då det enbart är göteborg, av alla guldkandidater som förutom kalmar har segrat. Onekligen uppseendeväckande.

Cup finalen går av stapeln på torsdag, och det är mindre än 48 timmar kvar tills dess att antingen kalmar eller göteborg har spelat till sig säsongens första inhemska titel, samt en UEFA-cup plats. 

Vi har verkligen ett kalasläge inför den matchen. IFK göteborg kommer till fredriksskans endast två dagar efter derbyt mot GAIS, de kommer med vittring på Lennart Johanssons pokal. De möter sen Hammarby 4 dagar efteråt, ett Hammarby som helt plötsligt fått för sig att guldchansen inte är borta för dem heller. 
Hur tänker man då på västkusten inför en sån här match, är det allsvenskan eller cupen som ska prioriteras? Eller ska man riskera allt och köra fullt på torsdag? 
Kalmar har inte de problemen. Vi har också match den 1 oktober, mot Malmö, men vi har däremot fått vila upp oss och fått möjlighet till återhämtning. Vi slipper också sitta på en spelarbuss i timtals för att ta oss från kust till kust. Vi har verkligen alla förutsättningar för att ta gruvlig revansch på Göteborgarna. 

Men vi ska kanske inte gråta blod, och bygga barikader på larmtorget, om det blir en förlust mot göteborg, och vi inbilldar oss att Uefa-cup platsen flyger sin kos. Det behöver den absolut inte göra, med tanke på att om göteborg slutar etta eller tvåa kommer den överblivna europa platsen tillfalla Kalmar. Kommer kalmar etta, tvåa, trea eller eventuellt 4, så får vi ändå en plats i europa. Men visst är det titeln vi egentligen vill åt.
 
45 timmar och 20 minuter kvar till avspark


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback