Vapenvila

Äntligen har det slutat regna vit fosfor över barnen på Gazaremsan. Över 1300 palestinier dödades under dessa dryga tre veckor av skoningslöst bombande av civila på Gazaremsan. "346 barn döda. 1709 barn skadade. 50 000 barn svälter. Många av barnen är apatiska En miljon barn är instängda i skräckens Gaza." Enligt aftonbladet. Föreställ dig ett barn som står dig nära - mördas, multiplicera det med 346. Sätt siffrorna i ett perspektiv. Det är detsamma som samtliga barn i en normalstor svensk skola. Lägg till 5 skolor till där barnen blir skadade och får men för livet, om inte fysiska så åtminstone psykiska. Det finns 1 miljon barn i Gaza, som under tiden det här kriget pågått inte har kunnat känna sig säkra någonstans, då Israelerna inte ens skonat FN:s skolor. Kan du föreställa dig den skräcken av att inte känna dig trygg någonstans?

Israels övergrepp kommer lägligt. Dels är det innan Israels val, och dels är det under den perioden då USA egentligen saknar någon ledare, eftersom att Bush tack och lov tackar för sig och Obama tar över om 2 dagar. För att fiska lite röster så är ett angrepp på på fienden en ypperlig metod, så de mördar helt enkelt lite palestinska barn för att behålla regeringsmakten. Detta gör de naturligtvis innan Obama kommer till makten, varför deras eldupphör också kommer just ett par dagar innan Obama svär president-eden, för att låta denna slippa ta itu med problemet. Politik när den är som vidrigast helt enkelt. För någon som helst respekt för mänskliga rättigheter finns inte hos de Israeliska ledarna. Såvida det inte handlar om Israeliska rättigheter naturligtvis.

Omvärlden klappar Israel på huvudet
, och säger att det var dumt gjort. Men fortsätter ge dem pengar, sälja lite vapen samt fortsätter köpa deras produkter. Allt för att underförstått stödja deras folkmord. Deras ockupation. Deras mur, som får berlinmuren att blekna i jämförelse. Deras apartheid-politik. USA - "Världens största demokrati" - är utan tvekan den största boven. Men det säger ju sig självt att det vore lite dubbelmoral att klaga på Israel som dödat tusentals palestinier, när deras egna krig i Irak tagit mellan 392 979–942 636 människors liv. Skillnaden är väl måhända att det sett till att Saddam inte längre plågar Irakierna. (Det är amerikanare som gör det istället, vilket är mycket bättre.(?) )

Bush talade om ondskans axelmakter.
Iran, Irak och Nordkorea. Jag köper förvisso att de är något som närmast kan betecknas som skurkstater. Men de hymlar inte med det i alla fall. Israel och USA är för mig ondskans axelmakter, två skendemokratier som roar sig med att mörda civila runt om i världen i frihetens namn, och naturligtvis håller varandra om ryggen. Två stater som kan göra precis som de vill utan att riskera några som helst repressalier. Ingen kan, och ingen vågar.

Men visst kan jag skymta ett hopp. Obama. Han står dock inför en nästintill omöjlig uppgift efter att Bush administrationen har vanvårdat USA och världen, i åtta långa år. Det är den enda som just nu kan reda  upp konflikten mellan Israel och palestina. I egenskap av president har han enorm makt över USA:s utrikespolitik, och kan med hot om att dra in de 3 miljarder dollar som årligen pumpas in i Israels krigsmakt samt ett vapenembargo, få Israel att gå på knäna och arbeta för att en hållbar fred. Men det är bara USA som kan lösa detta. Det är inget som kan låta sig väntas på heller, utan något Obama måste ta tag i direkt för att inte förlora det anseende han trots allt har skaffat sig runt om i världen. Han kan med blod svett och tårar ställa mycket till rätta igen. Hur mycket det än tar emot att säga, så behöver vi USA på mänsklighetens sida.

Görs ingenting åt situationen, så kommer Hamas raket fortsätta regna in över Israel, och Israels svar kommer fortsätta vara att döda palestinier. Tills dess att det inte finns några kvar. Hatet i regionen kommer forsätta gro, och våldet kommer aldrig att upphöra. Israels övergrepp och brott mot alla tänkbara konventioner och mänskliga rättigheter måste upphöra. Ansvaret ligger på omvärlden, för palestinierna kan inte försvara sig. Deras raketer är ett desperat skrik på hjälp. Som världens ledare låtsas om att de inte hör.

Kommentarer
Postat av: Nattis

Är de starka? :)

Skrivet av IzZzY 2009-01-19 kl 16:29

Nattis svarade 2009-01-19 kl 16:44:

Ett litet sting bara, ganska lagom, för den smaken ska ju inte ta över, eller hur? :)

2009-01-19 @ 16:53:10
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: Nattis

Man blir så otroligt frustrerad när sånt här kommer fram. Nog borde det vara straffbart, för visst är det bedrägligt beteende. Man måste kunna veta vad det är man köper! Det är den enda makten man har som konsument, att kunna välja vad det är man vill lägga pengarna på.

Man blir så vansinnigt irriterad på sånt. Om det nu är lathet eller ren jävla snikenhet spelar mindre roll. Det är lika illa i vilket fall som helst.

Skrivet av IzZzY 2009-01-20 kl 18:08

Nattis svarade 2009-01-20 kl 18:40:

Från regeringen.se: Oavsett om en märkningsuppgift är frivillig eller obligatorisk ska den vara korrekt. Märkningen får inte vilseleda. Med andra ord är det bättre att inte märka alls än att märka fel! Inte heller så bra...

2009-01-20 @ 19:09:04
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback