Dröm om 2:a oktober

Efter insikten att Malmö inte alls var sugna på att återupprätta sin heder igår, och att de lät Elfsborg köra över dem med 4-0, så hoppas jag på att saker och ting går Kalmars väg ikväll. Men man kan ju inte annat än förundras över hur usla Malmö är just nu, hur går det till egentligen? För nog har de både potential och resurser i den föreningen, men ändå lyckas de inte omvandla det i framgång. De ska väl nästan vara glada över att det faktiskt är 16 lag i Allsvenskan nu, och lite längre till nedflyttningssträcket.



Tillbaka till Kalmar. Nu är det inte många timmar kvar till den största matchen i föreningens historia, borta på mäktiga De Kuip mot storlaget Feyenoord. Nu gäller det att vi verkligen kan komma därifrån med en riktig bragd, inför de rödvita hjältar som tagit sig till Rotterdam för att se matchen på plats. Det är nog ändå lätt att på något sätt inte se hur stort detta egentligen är, att lilla Kalmar nu är ute i Europa och faktiskt börjar ge sig på giganterna i Europeisk fotboll. Från en bortamatch mot Sylvia på bollspelaren i Norrköping, i superettan, till Feyenoord borta på De Kuip i Rotterdam. Samtidigt som vi leder allsvenskan och om tre dagar spelar ännu en Cup-final hemma på fredriksskans. Jag blir mållös inför denna förvandling.

Härom kvällen hade jag en dröm
. Då var det sen kväll den 2:a oktober och jag hade precis bevittnat Kalmar slå Feyenoord med 2-0 på konstgräset i Borås. En bragd som bara blev större av att Kalmar 2 veckor tidigare mäktat med att spela 0-0 på bortaplan. Vi var vidare! Vi hade under tiden också vunnit svenska cupen. Igen. Vi var hade dessutom i princip säkrat guldet efter att ha besegrat de andra guldjagande lagen, i form av Elfsborg och Helsingborg. Den 2:a oktober satt jag med glädjetårar i ögonen och kunde inte riktigt tro på vad som hade hänt under dessa två veckor. De absolut viktigaste två veckorna i Föreningens historia. 

En sådan dröm kan jag inte bara avfärda, även om det kanske bara kommer att förbli just en dröm. Det finns en chans att detta kan bli 2 veckor som skrivs in i historieböckerna, och det ska vi inte glömma bort. Det är lätt att inte se skogen för alla träd, och det är lätt att i hela den här röran av viktiga matcher glömma bort hur stort detta ögonblick egentligen är. Det kanske aldrig kommer igen.

Så kom igen nu, njut av den här dagen och dröm liksom jag om miraklet den 2:a oktober.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Helsingborg är väl rätt långt ifrån guldet i år så men ja dom vinner mot Kalmar nästa onsdag var så säker :) Christoffer och Rasmus gör mål och Daniel håller nollan

2008-09-18 @ 10:48:43
Postat av: IzZzY

Det visar sig. Men det ska otroligt mycket till för att ni ska hålla nollan. Den här säsongen har vi bara misslyckats med att göra mål i två tävlingsmatcher, och den senaste gången det skedde var i April!

Men visst, HIF är i grym form. Men det är Kalmar också. :) Så jag misstänker snarare att det kan bli ett målkalas.

2008-09-18 @ 11:04:32
URL: http://izzzy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback