Håri å dan

När klippte jag mig senast? Jag minns inte riktigt, men jag tror att det var hos syrran i somras eller något, och då tog jag bort nästan allt med en trimmer. Nu är det jäklar inte långt ifrån en hockeyfrilla. Dags att besöka en frisör för första gången på 4-5 år kanske? Jag tror det...


Kommentarer
Postat av: Sandra

Låter som en god ide,inga hockeyfrillor tack=)

2008-12-29 @ 10:43:40
URL: http://lawdymissclawdy.blogg.se/
Postat av: Nattis

Jag förstår också din syn på det hela, då jag tidigare varit lite av en plogbill-sympatisör en gång i tiden, tro det eller ej. ;)

Men jag tycker att det är farligt att förlita sig på andra staters goda vilja, även om det fungerar alldeles utmärkt så länge det finns stabilitet och en maktbalans. Men när det börjar rubbas av olika anledningar, så finns det alltid någon som gärna drar fördel av det.



Men du har absolut rätt i att vi idag har goda vänner i form av de andra EU-länderna. Det är också det som är det lite luriga i det hela, för vad gör VI om det börjar knipa i ett annat EU-land. Skulle vi stödja dem militärt då? Är svaret ja på det, så befinner vi oss i en militär union, vilket gör att en konflikt inte behöver ha något med oss att göra från början för att vi ska glida in. Är svaret Nej, kan VI då räkna med stöd utifrån om vi råka illa ut?



Att inte själv ha något att värja sig med, är att sätta sig själv i en väldigt svår situation. I synnerhet om vi anser oss vara neutrala. Det blir konstigt när vi vill vara alliansfria, men ändå inte. Vi bidrar ju redan nu till EU-armén, men säger oss vara neutrala. Med andra ord vi är med så länge det inte blir några krig. :) Det ger våra vänner runt oss en anledning att också backa ur om det skulle komma till kritan. Vi spelar ett högt spel när vi både vill äta kakan och ha den kvar.



Jag tror att vi först och främst måste bestämma oss för om vi vill vara neutrala och alliansfria. I så fall inte bidra till någon EU-armé eller liknande, och således inte förvänta oss deras stöd. Eller bestämma oss för att backa från vår neutralitet och helhjärtat stödja antingen EU, NATO, eller båda. Jag tycker inte att det funkar att ha något mellanting, det känns absolut inte trovärdigt. :)

Skrivet av IzZzY 2008-12-28 kl 23:01

Nattis svarade 2008-12-29 kl 11:57:

DU har helt klart en poäng där!! Jag är väldigt naiv i min inställning till såna här grejer och jag tror att folk innerst inne är goda (vilket jag borde veta bättre vid min ålder!) MEN om vi tänker efter.. vilka skulle kunna gå in och invadera Sverige tror du? I dagsläget finns det inga sådana hot. Om man då öppet och tydligt nedrustar och talar om varför kan man gå i bräschen för en total nedrustning kanske. Föregångare vad det gäller att ta steget åt det hållet. Om du är sur och tvär och möts av ett enda stort leende, då ler du, eller hur? På samma sätt om vi visar världen att vi inte tror på krig, vi vill inte ha krig och vi litar på dem så kanske.. kanske något annat land kan ta ett steg i vår riktning också? Det är ju absolut vansinne med alla pengar som läggs ner på krig och hur många gånger man kan smälla upp jorden i bitar om man använde alla, det räcker ju med en gång! Dessutom skulle man kunna göra ännu större gest av det.. här vi kommer nu att nedrusta vårt försvar för vi tror på alla er och pengarna vi tjänar ska vi hjälpa till att bygga upp Afrika med! Åh.. vilken dröm! :) OM vi alla tror på gott och fred och går först kanske andra kan tänka sig att ta steget efter.. att inte behöva försvara sig är ju ultimat och det är dithän jag strävar!

2008-12-29 @ 12:03:17
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: IzZzY

Hahaha, näe, hockeyfrillor är väl inte det läckraste man kan bära på huvudet.

2008-12-29 @ 19:53:21
URL: http://Http://IzZzY.blogg.se
Postat av: E-S

Hockeyfrilla eller inte, väldigt fin är du ändå :)

2008-12-30 @ 23:29:15
URL: http://thecrazybeautiful.blogg.se/
Postat av: E-S

Hockeyfrilla eller inte, fin är du ändå :)

2008-12-30 @ 23:33:56
URL: http://thecrazybeautiful.blogg.se/
Postat av: IzZzY

Hehe, tack ska du ha! :)

2008-12-31 @ 02:58:59
URL: http://izzzy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback