Det börjar bli dags.

Att bege sig till jobbet. En timme tidigare än vanligt, då det framfördes önskemål om detta. Något som jag definitivt inte har några problem med. Men det fick däremot bli kycklingvingar istället för något annat lite mer tidskrävande, då jag tänkte ta mig en lite senare utfodring denna kväll. Gott och enkelt! Perfekt framför TV:n dessutom.

Nu blir det jobb fredag-söndag, sen tisdag till torsdag. Sista rycket innan jag får vara ledig året ut. På tal om jobb så fick jag lönebeskedet idag! För November lyckades jag med konststycket att få EXAKT 7000 efter skatt och jäkelskap vill säga. Det blir sådär 200 kronor mer än vad jag skulle fått i socialbidrag, då jag fått en saftig elräkning den här månaden. Men ack så mycket mer tillfredställande, och aldrig mer behöver jag lämna in den där förbaskade blanketten, tillsammans med allt som har med min personliga ekonomi att göra. (Även om jag tänkte att jag skulle lura soc på en månadslön extra, men kände sedan att det är lika bra att låta bli, som den gode socialist och nyblivna skattebetalare jag är.)

Jag har minsann ett samvete. Sen lär jag ju känna mig rik som ett troll nästa månad istället. För just nu har jag lyckats med konstycket att inte ha några andra fasta utgifter än hyra, bredband och el. Jag har ju naturligtvis en TV hemma, men i och med att jag inte står på kontraktet, och att morfar och inga-lill betalar en licens, så går det på dem. Smidigt kryphål. Så jag kan behålla mitt goda samvete.

Nu - Jobba! Adjö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback