Kvällstidningar

Igår var en sån där underbar kväll, Kalmar vände och krossade GAIS, samtidigt som Örebro för andra matchen i rad tar poäng mot de två guldjagande lagen. 2-2 mot Kalmar, och 2-0 mot Elfsborg, de är verkligen på gång nu. Men hur som helst är det roliga att förra veckan, då kalmar förlorade poäng, så var elfsborg laget som skulle vinna, inget snack. Idag, när krönikorena får skriva hyllningar igen så låter det som vanligt helt annorlunda. Det är bara den där Alfelt i Aftonblaskan som är en aning osäker, men han har ju aldrig varit positivt inställd till Kalmar vad jag kan komma ihåg.

Men det värsta var igårkväll när det kom upp en fråga "Är elfsborg borta från guldstriden?" på aftonbladets nätupplaga. För faktum är att Elfsborg inte ens är i närheten av att vara borta ifrån guldstriden. I synnerhet med tanke på att de har en match mindre spelad, och kan vid seger mot malmö alltså vara 2 poäng efter. Sedan möts dessutom Kalmar och Elfsborg på fredriksskans senare, i något som kan bli en direkt avgörande match. Alltså, seger mot malmö och Kalmar, och de är ju förbi igen. Elfsborg är sjukt stabila i år, trots gårdagens fadäs.

Men de där frågorna om lag är borta ifrån guldstriden har ju förföljt oss sedan omgång 10. Eller vilka lag som åker ut osv. Jag blir galen helt enkelt. Men, jag glädjs åt att det inte är ett enda storstadslag som är med och fightas just nu, eventuellt IFK Göteborg, om de får helvetet att frysa till is, och grisar att flyga. Men annars är det Borås och Kalmar som är på gång, och Helsingborg ligger väl lite för långt bakom för att kunna gå om både Elfsborg och Kalmar, men de kan ställa till oreda i den absoluta guldstriden. Men hur som helst är ju ingenting på långa vägar avgjort än, och det är bara löjligt att försöka utse någon som segrare nu.

Men jag både tror och hoppas på att det är Kalmars år nu! En dubbel är verkligen inte långt borta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback