SuperCupen

Det är namnet på en lite obskyr tävlingsmatch, mellan segraren i Svenska Cupen och allsvenskan. På lördag smäller det, och så länge man inte kan kalla La Manga Cup för annat än träningsmatch, trots prischecken på 10 000 Euro, så kommer nu den första riktiga tävlingsmatchen. Säsongen 2008 är snart igång, och när den väl är igång så kommer det bli matcher hela tiden, fram till sommarens EM-Slutspel. 

Det är med skräckblandad förtjusning som jag tänker på kommande säsong. De kraven som plötsligt ställs på vårt kära Kalmar FF, nu är det inte längre så att vi ska etablera oss. Det är egentligen inte tillräckligt att bara få kvalificera oss för ett eventuellt Royal League spel, eller en Europa-Plats. Märkligt nog är det just nu bara det där efterlängtade SM-Guldet som hägrar. 

Kalmar är tippade som segrare på Allsvenskan säsongsupptakt, visserligen med liten marginal till fjolårssegrarna ifrån Göteborg, men ändå strået vassare. Det första som slår mig, är om något annat lag som aldrig vunnit SM-Guld tidigare, någonsin har blivit favorittippade på det där Jippot inför allsvenskan? 

Det är upp-och-ned vända världen. Alla älskar plötsligt Kalmar, eller ja, de hatar dem kanske inte lika mycket som övriga lag. Men vad ska hända nu när vi inte får jaga, utan blir jagade? Vad händer när alla lag är tämligen nöjda med en poäng mot oss? Det är så enormt mycket som kommer med ett favoritskap. Vi får väl hoppas på att Nanne & co klarar av det minst lika bra som förra året. Att vi har ett spel, som även kan hantera lag som agerar som kalmar anno 2004. 

Fan vad jag är nervös nu. Allsvenskan börjar dessutom i huvudstadens lilla råtthål, i solna. Kan vara en 6-poängsmatch redan då, och de lär ju ha revansch att utkräva efter att vi tog samtliga 6 poäng i fjol. Sen kommer en ännu värre match, hemmapremiär mot nykomligen Ljungskile. Nykomligar, liksom nyss uppdragen fisk sprattlar alltid som mest precis när de kommit ur vattnet. Sådana lag ska man möta under sommaren.

Aja, på Lördag smäller det. Istället för Nya Ullevi, så får jag med största sannolikhet sitta i urskogen utanför årjäng. Då är det hur bra som helst att matchen sänds i TV4.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback