Ett lugnande besked.

Det kommer inte läggas ner något militärt förband. Det är ju onekligen ett lugnande besked, att de inte fortsätter den grymma slakten av vårt försvar. Det är ju också intressant att se vad aftonbladets läsare tycker; just nu tycker 78% att vi ska rusta upp. Det är inte läge att lyssna till vad folket vill? Jag tolkar den siffran som att vi vill ha den grundläggande tryggheten som ett starkt försvar skänker oss. I dagsläget skulle vi inte ha mycket att sätta emot, om någon nu skulle vilja genomföra ett engrepp mot oss.

Det ligger mycket i det som ordföranden i försvarsutskotten
, Anders Karlsson säger. Att svängningarna i regeringen försvarspolitik är förödande. För det är ju klart att det inte går att upprätthålla ett effektivt försvar när man inte har en susning om vad som kommer att ske nästa gång ekonomin ses över. Men å andra sidan har väl knappast socialdemokraterna varit bättre på den punkten.

Som jag har nämnt tidigare är det dags att bestämma oss för vad vi vill egentligen
. Antingen är vi alliansfria och har vi ett starkt förvar, eller så går vi med i NATO med allt som det kräver av oss. Det tredje alternativet är att fortsätta som vi göra nu, i ett läge där vi har varken eller, vi lägger miljarder på något som varken gör till eller ifrån. Vi kan ju också välja ett fjärde, att vi skrotar försvaret helt och hållet och förlitar oss på omvärldens goda vilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback